Rekommendationer

Hur vet man om airbagen ar urkopplad?

Hur vet man om airbagen är urkopplad?

På instrumentbrädan finns en gul klisterlapp från Volvo där det framgår att airbagen på passagerarsidan fram har kopplats ur.

Kan man lita på avstängd airbag?

Många föräldrar känner en oro över att den urkopplade krockkudden ändå ska lösa ut. Men oavsett vilken metod man använder för att stänga av krockkudden anses det vara tillförlitligt, och alltså helt säkert att placera ett barn på passagerarplatsen när airbagen är avstängd.

Får man mäta med multimeter på airbagen?

Eftersom en multimeter skickar ut spänning för att kunna mäta resistans är det inte att rekommendera att mäta på en airbag… Om kontakten varit isär och tändningen påslagen lagras en felkod som måste raderas för att lampan ska slockna igen.

Vad gäller för hantering av airbags på en verkstad?

Lagen kräver att det vid yrkesmässig verksamhet där man hanterar brandfarliga eller explosiva varor måste ha kompetens med hänsyn till hanteringens omfattning och varornas egenskaper, samt kunskap och kännedom om lagar och föreskrifter gällande explosiva varor.

Kan en airbag lösa ut utan ström?

Svaret på frågan är väl NEJ, det behövs ström till den för den ska utlösa.

Hur stänger man av Passagerar airbag?

Omkopplaren för krockkudden på passagerarplatsen är placerad på gaveln av instrumentpanelen på passagerarsidan och blir åtkomlig när dörren öppnas. Kontrollera att omkopplaren står i önskat läge. ON – krockkudden är aktiverad och alla framåtvända passagerare (barn och vuxna) kan sitta säkert på passagerarplatsen.

Vad händer om man ohm mäter en airbag?

Motstånd är inga som helst problem att koppla in. Det som eventuellt kan vara farligt är att ohm-mäta bomben ifall den skulle utlösa, men det finns ganska många teorier om detta som sagt.

Har det hänt att airbagen utlöses ändå fast den är urkopplad? De flesta biltillverkare erbjuder någon form av urkoppling av krockkudden. Tidigare var det vanligt med fysisk bortmontering, men idag förekommer ofta avstängning med hjälp av nyckel eller strömbrytare.

När får barn färdas på en plats utrustad med airbag?

Det är först när barnet är 140 centimeter långt som det är säkert för barnet att sitta på passagerarplats med inkopplad krockkudde. Låt en auktoriserad märkesverkstad koppla ur krockkudden, om du inte har en bil där du själv kan stänga av den med nyckel. I vissa bilar kan inte krockkudden kopplas ur.

Får 6 åring sitta fram i bilen?

Nej, det finns ingen lag som säger att man måste ha uppnått en viss ålder för att få sitta i framsätet. Enligt lagen ska alla som åker bil använda bilbälte.

Får en bilbarnstol vara i framsätet?

Det är lika säkert att montera bilbarnstolen i framsätet som i baksätet. Däremot är oftast benutrymmet större vid placering i framsätet, vilket gör att barnet kan åka bakåtvänt längre än vid placering i baksätet.

Hur kopplar man bort airbag?

På vissa bilar kan man på egen hand koppla bort krockkudden genom att använda bilnyckeln (tillval på några modeller), men det gäller långt ifrån alla. På mer än var femte bil går det inte alls att koppla ur kudden, inte ens på verkstad.

Share this post