Allmänning

Hur lang uppsagningstid SEF?

Hur lång uppsägningstid SEF?

Vid tillsvidareanställning är uppsägningstiden normalt minst en månad. Under uppsägningstiden har du rätt till lön oavsett om din arbetsgivare har eller inte har något arbete åt dig. Om du har en tidsbegränsad anställning gäller den till det slutdatum som står på ditt anställningsavtal.

Vilka regler gäller runt arbetstidens förläggning?

Arbetstidslagen innehåller inte några direkta regler om arbetstidens förläggning, alltså när under dygnet eller veckan arbetet ska utföras. Däremot finns det regler om viloperiodens förläggning, till exempel dygnsvila, veckovila, raster och pauser samt nattarbete, som påverkar arbetstidens förläggning.

Har du rätt till semesterlön under semestern?

Under semestern har du rätt till ersättning från din arbetsgivare, så kallad semesterlön. För att få betald semester måste du ha tjänat in den. Created with Sketch.

Har alla anställda rätt till semester?

Enligt semesterlagen har alla som arbetar rätt till semester i form av ledighet, lön och ersättning. Alla har samma rättigheter oavsett anställningsform. Det spelar alltså ingen roll om dina anställda är vikarier, timanställda eller tillsvidareanställda.

Vad är semesterlön enligt procentregeln?

Beräkning av semesterlön enligt procentregel 1 Fast månadslön 2 Fasta månadstillägg 3 Rörlig lön som till exempel provision, bonus, skift-, jour- och arbetsberedskapsersättning 4 Övertids- och restidsersättning

Hur räknar du ut semestern?

Då räknar du ut semester genom att ta hela lönen under intjänandeåret, det vill säga mars-april, och räkna ut vad 12 procent av den lönen är – vilket blir den intjänade semesterlönen för den anställde.

Hur ser arbetsmarknaden ut för elektriker?

Arbetsmarknaden för en elektriker I Sverige råder det stort behov av elektriker och det är en arbetsmarknad som erbjuder både anställnings- och utvecklingsmöjligheter. Som elektriker kan du vara anställd på företag, myndigheter och även organisationer.

Avtalet gäller med en ömsesidig uppsägningstid av två månader. Sker inte sådan uppsägning, förlängs giltighetstiden med ett år i sänder.

När nollställs övertid?

Räkna innan du förhandlar bort övertidsersättning Övertid ska beordras av arbetsgivaren i förväg eller godkännas i efterhand. Övertidsarbete får inte schemaläggas. Det krävs särskilda skäl för övertidsarbete. Det ska ha inträffat något oförutsett som gör att det krävs extra insatser.

När startar arbetsdagen?

Arbetstiden är den tid som används för att utföra arbetet. Den tid då arbetstagaren måste vara på arbetsplatsen och tillgänglig för arbetsgivaren räknas också som arbetstid. Om arbetstagaren får avlägsna sig från arbetsplatsen under matrasten, räknas matrasten inte som arbetstid.

Share this post