Blogga

Hur mycket skatt betalar Youtubers?

Hur mycket skatt betalar Youtubers?

Skattesatsen beror på vilken typ av AdSense-konto du har och vilket land du är baserad i: Konton av företagstyp: Standardskattesatsen är 30 % på intäkterna från USA när betalningsmottagaren befinner sig utanför USA. Skattesatsen för företag i USA är 24 % på de totala, globala intäkterna.

Hur mycket skatt på Patreon?

Nej. Patreon håller inte inne några skatter från dina medel intjänade på Patreon.

Måste man betala skatt på donation?

Gåvor skattefria enligt 8 kap. 2 § inkomstskattelagen, vilket innebär att den som tar emot en gåva inte behöver betalat skatt för att ha tagit emot gåvan. De flesta ideella organisationerna är skattebefriade och donationer till deras välgörandeändamål är skattefria.

Måste man skatta på samarbeten?

Ja. Grundregeln är att du ska betala skatt om du använder en tjänst oavsett om du gör reklam för den eller inte. Det som du ska betala skatt för är priset som du själv hade fått betala om du köpt tjänsten – det kan vara alltifrån tjänster för små summor till gratis resor.

Hur betalar man skatt som streamer?

Ja, du ska betala skatt för prenumerationer som du har på video- och streamingbaserade plattformar eftersom dina följare betalar för att se dig när du spelar. Redovisa pengarna som en inkomst på bilaga T2 om utbetalaren inte har redovisat ersättningen till Skatteverket.

Hur mycket betalt får man för ett samarbete?

Du måste själv aktivt veta ditt pris så att du kan vara först ut med prisförslag om ett samarbete kommer på tal. Enkelt sett så brukar man oftast ta (ungefär) 1kr/like per bild. Alltså, får du i snitt cirka 500 likes, så kan du ta 500kr per bild.

Hur mycket pengar i gåva utan att betala skatt?

Det finns inga regler för hur mycket eller hur lite man kan ge i gåva, utan det enda som krävs för att en gåva ska vara giltig är att det är en frivillig förmögenhetsöverföring från givare till mottagare och att gåvogivaren har en gåvoavsikt.

Vad kostar Patreon?

1 juni 2021: Du startar ett årligt medlemskap för 16 USD (1,33 USD per månad) och betalar direkt för året.

Hur mycket tjänar man på Patreon?

30 miljoner kronor om året. Så mycket omsätter de 90 största svenska Patreon-kontona i Sverige, enligt Mediepoddens nya kartläggning. Det är en kraftig ökning på bara några år – och de senaste framgångssagorna har skapats under pandemin. För de flesta svenskar är kanske Patreon okänt.

Share this post