Frågor

Varfor lyssnar man pa hiphop?

Varför lyssnar man på hiphop?

Hiphop- musiken som verktyg för att analysera identitetsprocesser och sociala problem inom en viss samhällsklass har en stor fördel i att den skapas för och ibland inom en krets som delar perspektiv och värderingar. Det gör att den ofta kan ses som en inblick till respektive klass intressen.

Hur påverkas ungdomars identitetsutveckling utav hiphopens framfart i Sverige på 80 och 90 talet?

Resultatet av studien visar bland annat att ungdomarna upplever och förstår att deras identitet, konsumtion och gruppdynamik inom vänkretsen påverkas av hiphopmusiken. Studiens resultat visar även att ungdomarna tenderar att konsumera och bilda deras identitet genom hiphopmusiken.

Vilka tekniska framsteg var viktiga för hiphop?

Man tjuvkopplade ström från gatlamporna att driva sin PA-anläggning med. Bambaataa började rappa till sin musik och då särskilt om att gängen på gatorna skulle göra upp i rap battles istället för att slåss och mörda på gatorna. Detta skedde faktiskt till ganska stor del.

Hur uppfanns hip hop?

Hiphop är en subkulturell rörelse som formades sent 1970-tal av afroamerikanska ungdomar bosatta i South Bronx i New York. Delar av kulturen började bli mainstream under tidigt 1980-tal och under 1990-talet hade hiphop-kulturen spridit sig över hela världen.

Vem lyssnar på hiphop?

Det är framför allt de yngre generationerna som lyssnar på hiphop och R&B. De är fler än de äldre rockdiggarna och de köper inga skivor, utan lyssnar via nätet. Ser man bara till den fysiska skivförsäljningen ligger dock rocken kvar i toppen.

Hur påverkar rap ungdomar?

Forskning: musik Hiphop kan ge självförtroende och fungera som en ”igångsättare” för barn och ungdomar som inte tycker att de kan sjunga. Det är några av slutsatserna som forskaren Johan Söderman har kommit fram till i sitt forskningsarbete. Du har precis presenterat en forskningsstudie om unga som utövar hiphop.

När startades hip hop?

Allting började sommaren 1974 i den fattiga stadsdelen Bronx i New York. Eftersom de var för unga, fattiga och svarta för att komma in på klubbar fick partysugna ungdomar fixa sina egna fester. En av områdets mest kända festfixare kallade sig DJ Kool Herc.

Varifrån är rapp baserat?

Raprock är en musikstil som blandar hiphop med olika former av rock….Raprock[redigera | redigera wikitext]

Raprock
Stilursprung Hiphop, rock
Kulturellt ursprung Mitten av 1980-talet, USA
Instrument Rap – Sång – Elgitarr – Elbas – Trummor – Turntables – Sampler – Synthesizer – Keyboard

Hur ser samhället på hiphop?

Unity – minskade klyftor i samhället via hiphop På alla platser satsar vi på verksamhet för unga, främst inom hiphop. Här används hiphopkulturen som metod för att skapa lokala mötesplatser, som stimulerar till kreativa processer och stärker individen att påverka sin livssituation.

Varför uppstod hip hop?

Afrika Bambataa anses som den person som började med hiphop under 1970-talet i Bronx. Han jobbade då som DJ på olagliga gatufester. Han inledda sin bana som rappare med att skapa rapbattle mellan olika gatugäng. Detta gjordes för att man skulle undvika slagsmålen.

Var rapp på 60 talet?

James Brown, George Clinton och andra funkartister kallade deras rytmiska ramsor och poesi för rap redan på 1960-talet. På 1960-talet vidareutvecklades rappen och ”spoken word” utvecklades. Under mitten av 1900-talet influerades den karibiska musikkulturen av de återkommande förändringarna i amerikansk musik.

Hur har rap påverkat samhället?

För det mesta rap texter innehåller om samhällets sociala problem så som: droger, sex, rasism och våld. Rapparnas texter påverkar oss, det kan vara de minimala effekter eller de värsta effekter. Effekter beror på hur vi är som person eller om våra föräldrar är där att vägleda oss.

Vad har hiphop för budskap?

De flesta skulle nog påstå att rap är en genre som uppstod på åttiotalet och så som vi hör rap idag så stämmer det ganska bra. Dock har det i över 100 år funnits poeter i USA som framfört sina dikter till musik, som melodiskt fört fram sina budskap gällande politik och samhällsfrågor.

I vilken del av USA startade Hiphopkulturen?

Share this post