Populära

Hur manga dog pa Kronan?

Hur många dog på Kronan?

Över 800 man dog när Kronan sjönk och med i djupet följde också över 100 kanoner, värdefull utrustning, privata ägodelar och stora summor pengar i form av krigskassor. Förlusten av Kronan blev ett svårt slag för Sverige under skånska kriget.

Hur många kanoner hade kronan?

Många av kanonerna är trofékanoner, krigsbyten som placerades på ett av stormaktstidens mäktigaste skepp. Kronan var under sin tid ett av världens största skepp och hade över 100 kanoner ombord när hon 1676 exploderade och sjönk utanför Ölands kust i en sammandrabbning med danskar och holländare.

Hur många dog i Skolattacken?

Motivet var hämnd. Pojken döms till rättspsykiatrisk vård. Trollhättan 2015: En 21-åring med hatbrottsmotiv mördar en lärare, en elevassistent och en elev på en skola med svärd, och avlider själv efter att ha blivit skjuten av polisen.

När sjönk kronan?

Regalskeppet Kronan förliste och sjönk under slaget vid Öland den 1 juni 1676.

Vad var det som hände i Trollhättan?

Skolattacken i Trollhättan var en attack som ägde rum på förmiddagen den 22 oktober 2015 på grundskolan Kronan i stadsdelen Kronogården i Trollhättan i Sverige.

Hur man spelar kronan?

Helt enkelt så satt man runt ett bord och så skulle man sprätta till en slant så den snurrade och sen knärtade alla runt slanten tills den la sig ner på bordet.

Hur sjönk regalskeppet Kronan?

Vid middagstid den 1 juni 1676 kantrade, exploderade och sjönk regalskeppet Kronan under en drabbning mellan den svenska och den förenade dansk-holländska flottan. Skeppet kantrade i den hårda sydvästvinden när man skulle vända mot fienden, sannolikt beroende på att man minskat för lite på seglen.

När kom kanonen till Sverige?

Kanoner användes av kineser på 1100-talet och uppfinningen spreds sedan över världen. Men den äldsta bevarade kanonen är faktiskt svensk.

Share this post