Ny

Var ska brevladan vara placerad?

Var ska brevlådan vara placerad?

På gatuområden eller allmänna vägar i tätorter ska postlådor eller lådgrupper placeras minst 50 cm från trottoarkanten eller körbanans vägren. I glesbygd ska postlådor eller lådgrupper placeras 50–70 cm från vägrenens eller vägbreddningens yttre kant, i vägens tvärriktning och cirka en meter från körbanans kant.

Postlådan ska sitta med öppningen 90–110 cm över marken och vänd mot vägen, till exempel på en stolpe eller på utsidan av ett staket eller en häck. Vi rekommenderar en postlåda med måtten minst 250 mm bred, 130 mm djup och 340 mm hög. Då kan brevbäraren dela ut de flesta typer av försändelser direkt i din låda.

Vilken tid delar PostNord ut brev?

Det varierar också mellan olika postdistributörer när de levererar post eller paket till din låda. För PostNord så kan leveranstiderna variera mellan tidig morgon och sen eftermiddag. Senare än klockan 16.00 är dock ovanligt. Vanligtvis levereras brev dock innan lunch.

Har brevbärare nyckel till postfack?

Inkastet får idag vara mellan 10 mm och 35 mm, och Posten rekommenderar nästan alltid 10 mm. Brevbäraren har nyckel till huvuddörren så det blir inga problem att lägga i större försändelser oavsett storlek på inkastet.

Har PostNord nycklar?

Jan Olsson, produktionsområdeschef på Postnord, förklarar Postnords policy med att brevbärarna inte får hantera nycklar. Den elektroniska chipnyckeln som används i bostadsrättsföreningen räknas som en vanlig nyckel. – För varje port måste man då ha en sådan för att komma in. Det blir tungt för brevbärarna.

Hur kommer brevbärare in?

Brevbärare utbildas internt i samband med att de anställs. Man måste ha fyllt 18 år för att arbeta som brevbärare. Ibland ställs krav på gymnasieutbildning som grund. Den som ska köra ut post med bil eller moped behöver körkort.

Share this post