Trendig

Kan man fa studiebidrag samtidigt som man har aktivitetsstod?

Kan man få studiebidrag samtidigt som man har aktivitetsstöd?

Om du har studiemedel – bidrag och lån Om du har aktivitetsersättning på heltid (100 procent) kan du inte få studiemedel för samma period. Om du däremot får aktivitetsersättning på 50 procent kan du kombinera med studiemedel på 50 procent.

Får man fullt studiebidrag i juni?

Studiebidraget betalas vanligtvis ut under tio månader, från september till juni. Utbetalningen i juni är som en extra utbetalning. Om din studietid är kortare än nio månader under ett läsår, eller om du skulle skolka, är det inte säkert att du får utbetalningen i juni.

Vilka kan studera med aktivitetsstöd?

Studier med aktivitetsstöd kan innebära att du går en yrkesutbildning, läser svenska som andra språk eller studerar mot en gymnasieexamen, till exempel om du inte har gått klart gymnasiet. Det kan också handla om att du läser allmän kurs på folkhögskola eller läser ämnen på grundskolenivå inom vuxenutbildningen.

Hur länge kan man studera med aktivitetsstöd?

Om du har aktivitetsersättning och vill prova på att studera kan du ansöka om att behålla din aktivitetsersättning under 6 månader. Det kallas för prövotid för studier. Under prövotiden för studier kan du studera i högst sex månader utan att din ersättning minskar.

Får man studiebidrag i juni 2021?

Om du studerar heltid på gymnasienivå och är under 20 år får du vanligtvis din första utbetalning i slutet av september. Studiebidraget betalas ut den sista vardagen i månaderna september–juni. För höstterminen 2021 betalar vi ut studiebidraget de här datumen: 30 september 2021.

Hur mycket studielån får man i månaden?

Om du studerar 100% får du i skrivande stund ut 3 312 kronor i bidrag och som mest 7 616 kronor i lån per månad. Studerar du 75% eller 50% får du ut motsvarande andel. Ha i åtanke att du enbart får ut studiemedel för de veckor du studerar – alltså inte över jul- eller sommarlov.

När ska man söka csn för hösten 2022?

Från och med den 1 oktober 2021 kan du ansöka om studiemedel för studier som påbörjas under 2022. Du kan få studiemedel till och med det år du fyller 60 år. Jag vill inte ha lån.

Share this post