Allmänning

Hur langt ar en klick?

Hur långt är en klick?

På europeiska sikten innebär ett snäpp 1 cm på 100 meter, det vill säga att varje klick flyttar träffen en centimeter på hundra meters avstånd. På amerikanska sikten används fortsättningsvis vinkelminuter; där är det vanligaste måttet på ett snäpp ¼ MOA (Minute of Angle, vinkelminut).

Hur mycket är 1 Moa?

1 MOA = 3 CM PÅ 100 METER 1 MOA motsvarar 3 cm vid 100 meter.

Hur mycket är en 1 4 Moa?

Har du en kikare som är MOA graderad, vanligtvis 1/4 MOA per klick så motsvarar ett klick på 100m cirka 0,7 cm.

Vad innebär Moa?

Moa anses vara en svensk ursprunglig smekform till ordet mor. I fornsvenskan är Modher ’mor’ känt som namn (jfr Bror, Syster). Namnet har fått spridning genom författarinnan Moa Martinson (född Helga Maria Schwarz 1890). I slutet av 1990-talet var Moa ett av de mest populära flicknamnen.

Hur mycket är en mil kikarsikte?

1 MIL (egentligen milliradian) är en vinkel som täcker 10 cm på 100m, 50 cm på 500m , 100 cm på 1000m etc… Om du har ett kikarsikte som justeras med 1 cm klick så har du egentligen 0.1 MIL per klick eftersom 0.1 MIL på 100m motsvarar just 1 cm.

Vad är Parallax på kikarsikte?

Parallax är avvikelsen mellan kikarens riktmedel och målet. Med parallaxjusetering är det därför möjligt att ljustera optiken så att både riktmedlet och målet blir skarpt. En del kikarsikten har paralaxxljusteringen längst fram på objektivet och vissa har det på sidan.

Varför Aimpoint?

Rödpunkt är ett oslagbart hjälpmedel för att snabbt kunna avfyra ett säkert skott under tuffa förhållanden. Särskilt effektivt är det vid drevjakt. Vid rörliga mål har rödpunkten visat sig ge absolut bäst träffsäkerhet. Aimpoint rödpunktsikte gör att du tittar med båda ögonen samtidigt vilket ger en bra överblick.

Hur fungerar ett rödpunktsikte?

I ett rödpunktsikte projiceras inte punkten på målet, den ses bara inne i siktet och bara av skytten. Rödpunktsiktet använder en lysdiod (LED) som är helt säker för ögat, till skillnad från ett lasersikte som skapar en riktpunkt med en laser, som kan skada dina ögon.

Share this post