Ny

Maste man ha abonnemang till Chromecast?

Måste man ha abonnemang till Chromecast?

För att titta på film eller serier via din Chromecast kan du använda appar från bland annat Netflix, HBO Nordic, Viaplay, SVT Play och många fler. En del av dessa kräver att du har ett abonnemang hos respektive leverantör.

Vad kan man se med en Chromecast?

Chromecast är enkelt förklarat en mottagare för exempelvis din TV eller stereo. Det är en liten dosa du kopplar in för att sedan enkelt kunna spela upp film, bilder, musik och liknande från din mobil, surfplatta eller dator.

Kan man använda mobilens Internet till Chromecast?

Du kan använda ett annat wifi-nätverk eller en mobildataanslutning. Öppna appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android. Gästläge. Tryck på OK för att tillåta att Google genomsöker nätverksinformationen och hittar enheter i närheten som du kan casta till.

Vad kostar det att ha Chromecast?

Vad kostar den? Chromecast kostar cirka 400 kronor och Chromecast Ultra cirka 800 kronor. I Chromecast väljer du video från mobilen eller surfplattan som sedan spelas upp på tv:n. Här har appen SVT Play kopplats till Chromecast, men inget tv-program har startats.

Hur gör man för att få igång Chromecast?

Konfigurera Chromecast eller Chromecast Ultra

  1. Koppla in Chromecast.
  2. Ladda ned Google Home-appen på en Android-enhet med stöd för Chromecast.
  3. Öppna Google Home-appen .
  4. Följ anvisningarna. Om inga konfigureringsanvisningar visas gör du så här:
  5. Så där, konfigurerat och klart!

Vilka kanaler kan man Casta?

Här är några exempel, men brukar du titta på någon annan kanal är chansen stor att även den har stöd för Chromecast.

  • SVT Play för Android.
  • SVT Play för IOS.
  • TV4 Play för Android.
  • TV4 Play för IOS.
  • Viafree för Android.
  • Viafree för IOS.
  • Yle Arenan för Android.
  • Yle Arenan för IOS.

Kan man flytta Chromecast till en annan tv?

I Google Home-appen får du hjälp med att konfigurera Chromecast steg för steg. Detta gäller Chromecast och Chromecast Ultra. Om du redan har konfigurerat Chromecast på en mobil enhet behöver du inte göra det igen på en annan mobil enhet om alla enheter är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.

Vad är en Google Chromecast?

Chromecast är Googles smidiga lösning för dig som gärna vill kunna använda din vanliga tv som en smart-tv och få tillgång till internet-tv och mycket annat. Fysiskt är Google Chromecast en liten låda som ansluts till tv:n med en hdmi-kontakt. Med en Google Chromecast blir det enkelt att titta på filmer och serier från exempelvis Netflix,

Hur går det att skicka material till Chromecast?

Från datorer som kör Windows, Mac OS eller Chrome OS går det att skicka material till en Chromecast-mottagare på två olika sätt. För det första går det att göra genom att besöka en Chromecast-kompatibel webbsida (t.ex. Youtube eller Netflix) med webbläsaren Chrome.

Hur kan du casta webbläsarfönstret till Google Chrome?

Använder du Google Chrome som webbläsare på en dator kan du välja att casta hela webbläsarfönstret till en närbelägen Chromecast. Detta gör du genom att trycka på de tre prickarna längst upp till höger och sedan välja ”Casta” i menyn.

Share this post