Blogga

Vad kostar det att ladda en Tesla hemma?

Vad kostar det att ladda en Tesla hemma?

Priset för snabbladdning kan variera våldsamt beroende på vilken operatör och laddeffekt du väljer. Snabbladdning kan kosta från 3,60 upp till 8,70 kronor per kWh. En elbil som drar runt 2 kWh per mil kan då kosta 7 till 18 kronor per mil på långresa.

Kan man ladda Tesla i vanligt eluttag?

Det tar längre tid att ladda bilen med ett hushållsuttag. ex; Tesla Model S tar ungefär 24 timmar att ladda med ett hushållsuttag, medan det bara tar 5 timmar med en laddstation (3-fas, 16A, 11 kW). Kontrollera hur lång tid det tar att ladda din elbil beroende på din bilmodell här.

Vilka Tesla har fri laddning?

De flesta Tesla Model S och X laddar fortfarande gratis på alla Tesla Superchargers i hela Europa: Model S och X registrerade innan 15 januari 2017 har gratis Supercharging som följer bilen under hela livstiden.

Kan man ladda på Tesla laddare?

En Tesla-föraren laddar enkelt vid stationerna genom att ansluta kabeln till bilen och får per automatik de bästa tillgängliga priserna. Det Plug & Charge-stödet finns inte hos andra elbilar. Dessa får istället starta laddningen via Teslas mobilapp. Priserna för de som inte kör Tesla varierar per station.

Kan man ladda Tesla överallt?

Var kan man ladda? Till vardags laddar du hemma, varje natt, från trefasuttag. Ute på långresor laddar du gratis på Tesla Motors egna Supercharger snabbladdstationer, på 20 minuter. De finns var 20:e mil längs motorvägarna i hela Europa.

Kan man ladda elbil i 3 fas uttag?

Elbil 3-fas Alla elbilar och laddhybrider laddar på 1-fas. Vissa elbilar kan också ladda på 3-fas. Fördelen är att det då går mycket snabbare att ladda sin bil. Tänk på att du nästan aldrig kommer hem med ett helt tomt batteri.

Hur vet jag om min Tesla har fri Supercharge?

Du kan se tillgängliga kostnadsfria Supercharging-kilometer och deras utgångsdatum i Tesla-appen. För att kontrollera om du har gratis obegränsad Supercharger-laddning: Logga in på ditt Tesla-konto. Välj ”Hantera” > ”Visa detaljer” vid den bil som är kopplad till ditt konto.

Hur mycket ström drar en laddning av en Tesla?

Räkneexempel för elbil av märket Tesla: Med ett elpris på 1,5 kr per kWh kostar det 96 kronor att ladda en Tesla Model S med en batterikapacitet på 64 kWh. Uträkning (1,5*64=96).

Share this post