Trendig

Vad ar yttrandefrihet Quizlet?

Vad är yttrandefrihet Quizlet?

Man har rätt att uttrycka sin åsikt i radio, i tv och på webben. I den här står det om dessa rättigheter. Där står också vad som inte är tillåtet, som till exempel att förtala eller kränka en annan person. Den person som tar hela det rättsliga ansvaret för innehållet vid en publicering.

Vilka kontroller måste banken göra för belåning av en lägenhet i en bostadsrättsförening?

Vilka tre (3) saker måste banken göra innan den kan bevilja Ingers bolåneansökan? Banken måste göra en värdering av bostaden. Banken måste säkerställa att bostaden uppfyller bankens krav som säkerhet. Banken måste säkerställa att de uppgifter som inhämtats om kunden under kreditprövningen inte har förändrats.

Vad är censur Quizlet?

Vad är censur? Att makthavarna bestämmer vad man får tala och skriva om.

Vilka är Sveriges fyra grundlagar Quizlet?

Terms in this set (4)

  • Rigeringsformen. Bestämmer hur Sverige ska styras, hur regeringen ska arbeta, vilka demokratiska rättigheter medborgarna ska ha och hur den offentliga makten ska fördelas.
  • Successionsordningen.
  • Tryckfrihetsordningen.
  • Yttrandefrihetsgrundlagen.

Vilka fyra grundlagar utgör stommen för Sveriges statsskick?

Grundlagarna ska skydda vår demokrati och är därför svårare att ändra än andra lagar. Sverige har fyra grundlagar: regeringsformen, successionsordningen, tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen. Dessutom finns riksdagsordningen, som är ett mellanting mellan grundlag och vanlig lag.

Vilka är Sveriges grundlagar quiz?

Välkommen till Allt om Juridiks quiz! Denna quiz handlar om det mest grundläggande vi har inom juridiken. Fundamentet för alla lagar och regler – nämligen de svenska grundlagarna och det rättsområde som kallas för statsrätt.

Vad är tryckfrihetsförordningen Quizlet?

Alla människors rätt att få trycka vilka åsikter de vill i tidningar, broschyrer och böcker (denna lag gäller alltså tryckta källor) utan att man diskriminerar någon. Att förbjuda tryckta saker, tex texter som uttrycker viss kunskap, åsikter, mm. I Sverige är censur förbjuden förutom filmers åldersgränser.

Share this post