Populära

Hur fungerar Kia Niro plug in hybrid?

Hur fungerar Kia Niro plug in hybrid?

Elbilen drivs enbart av elmotorn, och du laddar den via en laddstolpe. Hybridbilen har både en elmotor och en bensinmotor som driver bilen tillsammans, på det sätt som är mest effektivt och miljövänligt. Hybridbilen laddar upp sitt batteri automatiskt medan du kör.

Hur ladda Kia Niro plug in?

Ladda fullt på mindre än 3 timmar När du köper en Kia Niro Plug-In hybrid medföljer en laddare som du kan ansluta via ett vanligt 220V hushållsuttag. Det ingår även TYP2-kabel som du kan använda en laddstation som du kan även använda en publik laddningsstation som laddar batteriet fullt på ca 2 h och 15 min.

Hur mycket drar Kia Niro plug-in-hybrid?

Bränsleförbrukningen anges till 1,3 l/100 km och CO2-utsläppet är 29 g/km enligt NEDC körcykeln. Batteriet kan laddas via ett vanligt eluttag och är placerat under lastgolvet och där hela utrymmet inte utnyttjas till fullo. Det innebär säkert att det kommer en ren elbil som kräver mer plats för batterierna.

Vad kostar det att ladda en Kia Niro plug-in-hybrid?

Beroende på elavtal kostar det idag mellan 1,5 och 2 kronor per mil att ladda en laddhybrid hemma. Med en räckvidd på 50-60 kilometer innebär det att kostnaden för en full laddning hamnar mellan 7 och 12 kr.

Hur får man ut laddaren ur bilen?

Avsluta laddningen genom att låsa upp bilen, koppla ur laddkabeln ur bilens laddintag och därefter ur 230 V-uttaget.

Hur laddar man plug-in-hybrid?

En ladd- eller plug-in-hybrid kombinerar en elmotor med en förbränningsmotor. Laddhybriden kan laddas med ström och tankas med traditionellt drivmedel. En hybridbil har ett litet batteri som stöttar förbränningsmotorn. En hybridbil kan du inte själv ladda – den laddas enbart genom bromskraftåtervinning när bilen körs.

Vad kostar det att ladda en Kia Niro plug in hybrid?

Vad kostar Kia assistans?

d) Hotell • Om, under det dygn driftstoppet inträffade, hyrbil eller annan lämplig transport inte kan ordnas ersätts kostnad för övernattning på hotell, för bilens förare och passagerare, i maximum tre (3) dygn upp till 800 kr per person och dygn dock totalt 5 000 kr (inkl. moms).

Share this post