Blogga

Maste se pa SVT?

Måste se på SVT?

Djurens vardag på gården. Gunda – grisens liv. Om den majestätiska grisen Gunda och hennes kultingar.

  • Seriestart! Ätstört.
  • Oscarsnominerad. Ascension – Den kinesiska drömmen.
  • Vem är Volodymyr Zelenskyj? Zelenskyj: Mannen som stod upp mot Putin.
  • Invasionen av Ukraina. Putins väg mot kriget.
  • Vi behöver din hjälp! Året var 1973.
  • Vad kan man göra en dokumentär om?

    Det finns många olika sätt att göra en dokumentärfilm. Du kan förmedla en åsikt, skildra en människas vardagsliv eller undersöka något nytt om världen. Jag tänker berätta om en dokumentärfilm som jag har varit med och gjort, för att ge en inblick i hur det går till och vilka problem man kan stöta på.

    Har Alandh gjort sju filmer om?

    Tom Alandh har känt Martina i 45 år. Det har blivit sju filmer om henne, och han planerar en till, en kort. – Jag jobbar med speakertext och journalistik. I dokumentärfilmens värld finns det många som avskyr speakertext, de tycker att den förstör upplevelsen.

    Vad är Dox dokumentär?

    Dox: Män som sjunger Men kören tampas med samma utmaning som medlemmarna – den åldras. En intensiv kampanj för att värva nya medlemmar till den inleds, samtidigt som kören övar för fullt inför sin första utlandsresa på tjugo år. En dokumentärfilm från 2021. Originalets titel: Men who sing.

    Hur blir man dokumentärfilmare?

    – Om du vill göra dokumentärfilm, utbilda dig till ett annat yrke först. Du kan inte se det som ett yrke som du kan livnära dig på. Hur ska man komma igång? – Om man ska vara krass och ekonomiskt sinnad så ska man ringa till dokumentärredaktionen (på SVT i det här fallet red.

    Vilket läroverk gick alandh i?

    Tom Alandh var extra intressant. Han gick i Blackebergs Läroverk samtidigt som jag – vi är jämngamla. Men Tom gick latinlinjen som han berättade i programmet.

    Har Alandh gjort film om gris?

    Filmroller och TV-roller Från det sena 1980-talet medverkade hon också i flera produktioner för barn, som kortfilmerna Hoppa högst (1989) och En verkligt god gris (1998). Alandh blev känd för en yngre generation som den snälla Lara i TV-serien Laras långa resa (1989).

    Hur streamar man Kunskapskanalen?

    Jag såg ett program på Kunskapskanalen, men hittar det inte på UR Play? UR och SVT samsänder på Kunskapskanalen och programmen finns därmed att se antingen på UR Play eller SVT Play. välja program och klicka på ”till programmet”.

    Hur hittar man UR Play?

    Hur kan man titta på UR Play? Utöver att streama på www.urplay.se finns UR Play även UR play app för mobil, surfplatta och Apple TV. Under inställningar i UR Play-appens meny kan man välja att bara visa barnprogram. Du kan även se och lyssna på programmen och serierna via Chromecast och Airplay.

    Får jag lov dokumentär?

    är en svensk dokumentärfilm om dansband och dansbandsmusik, som hade biopremiär i Sverige den 22 februari 2008. Den 16 juli 2008 släpptes filmen till DVD och den 26 augusti 2008 sändes den i SVT 1.

    Får jag lov till den sista dansen?

    Sverige har en unik tradition i att mötas på dansbanan i sommarnatten. En kulturyttring med rötter i massrörelserna. Men vi kan vara den sista generationen som dansar till dansmusik.

    Får jag lov TV?

    Arvingarna får eget tv-program! Ikväll tisdag kl 21.00 i Sjuan, eller enklast: titta här redan nu.

    Share this post