Allmänning

Har so-rummet tendens?

Har so-rummet tendens?

SO-rummet i ett källkritiskt perspektiv SO-rummet har funnits på internet sedan mars 2011 och är en politiskt neutral webbplats. I politisk och ideologisk mening strävar vi endast efter att främja grundläggande principer inom den svenska skolans värdegrund såsom tolerans.

Vad skiljer källkritik från historisk källkritik?

Historiskt källarbete i högstadiet Skillnaden mot mellanstadiet är att eleverna ska få erfarenhet av historievetenskapligt arbete och källkritik där källors användbarhet och trovärdighet bedöms i relation till historiska frågor.

Är So-rummet en säker källa?

Till sin hjälp har han många andra skribenter som hjälper honom att skriva de olika texterna. Dessa skribenter jobbar själva som författare eller lärare, och ses i övrigt som ämnesexperter. Han och många andra som jobbar med SO-rummet ses därför som auktoriteter inom ämnena.

Hur Källhänvisar man so rummet?

Du kan ange Liberalerna respektive SO-rummet som författare. Så anger du titeln på artikeln eller rubriken på sidan. Årtal borde finnas på när sidan är skriven eller uppdaterad. Lägg i referenslistan också en länk till sidan så är det enkelt att hitta om man vill kolla upp dina källor.

Kan man kontakta so rummet?

Obs! Om du ser en annonsör som är olämplig (spelbolag, snabblån, extrema politiska budskap, viktminskning o.s.v.) ber vi dig kontakta oss omedelbart så vi kan blockera den. Vi vill bibehålla den miljö vi jobbat så hårt för att skapa genom åren och din användarupplevelse kommer alltid vara vår högsta prioritet.

Vad menas med en historisk källa?

Vad är en historisk källa? Den historia som vi läser i böcker har skrivits utifrån fragment, en liten del, av en tidigare verklighet, som överlevt till våra dagar. Dessa fragment kallas källor och kan vara allt från bilder, film, ljudband, brev (både privata och offentliga), möteshandlingar, tidningar och affischer.

Hur Källhänvisar man till SO rummet?

Vad är en säker källa?

För att betraktas som trovärdig ska en källa vara publicerad, exempelvis i en bok (ej självpublicerad på eget förlag), en tidskrift eller av en större organisation, vara författad av en expert på ämnet och granskad av en utgivare eller av en annan expert.

Hur kan man veta om en källa är äkta?

För att ta reda på om en källa är trovärdig måste vi systematiskt ställa frågor om källans innehåll, upphov och syfte. Hur ska vi använda källan? Vi måste också utöver detta ta reda på om källan är relevant för vårt syfte.

Share this post