Allmänning

Hur gammal ar Raya och den sista draken?

Hur gammal är Raya och den sista draken?

Raya och den sista draken

Raya och den sista draken (Raya and the Last Dragon)
Produktionsbolag Walt Disney Pictures Walt Disney Feature Animation
Distribution Walt Disney Studios Motion Pictures
Premiär 5 mars 2021 (USA) 5 mars 2021 (Sverige)
Speltid 107 minuter

Vilket land kommer Raya ifrån?

Handlingen följer en ensam krigare från landet Kumandra, som samlar ihop ett udda gäng för att hitta den sista draken och ena sitt land.

Vad heter drakarna i Raya och den sista draken?

Flera år efter katastrofen befinner sig en nu vuxen Raya på jakt efter de olika bitarna för att besegra monstren. Till sin hjälp har hon den knasiga men legendariska draken Sisu. Som i de flesta berättelser av det här slaget behöver en värld introduceras och förklaras för publiken.

Vem gör rösterna i Raya?

RAYA OCH DEN SISTA DRAKEN (RAYA AND THE LAST DRAGON) Credits för svensk version Svenska röster: Raya Ellen Bergström Sisu Laila Adéle Boun Axel Adelöw Namaari Anna Isbäck Benja Magnus Krepper Tong Björn Bengtsson Namaari som ung Anna Isbäck Virana Livia Millhagen Lilla Noi Adeline Chétail Dang Hu Anita Molander TukTuk …

Vilket land utspelar sig Raya?

Filmen utspelar sig i öst, i vad som skulle kunna vara Kina, i det som skulle kunnat vara det fiktiva landet Kumandra.

Hur lång är Raya?

1h 47mRaya och den sista draken / Speltid

Var utspelar sig Raya and the Last Dragon?

”Raya and the Last Dragon” är på sätt och vis en typisk Disneysaga men den har tydliga drag från österländska mytologier och berättelser som gör att den i sammanhanget känns både unik och spännande. Nu är det de facto en berättelse som utspelar sig i Sydostasien, närmare bestämt i det fiktiva riket Kumandra.

Vad är det för djur i Raya?

Raya ägnar sin uppväxt åt att söka efter skärvorna, och efter Sisu, draken som enligt legenden ligger i dvala i en flod. Hon gör det ridande på Tuk-Tuk, ett sagodjur som är en gullig och väldigt praktisk blandning av bältdjur, gråsugga och mops.

Vad heter Rayas pappa?

Regissörerna Carlos Lopez Estrada och Don Hall tar oss på en spännande resa genom den fiktiva världen Kumandra. Huvudkaraktären Raya (röst spelad av Kelly Marie Tran) och hennes fars stam vaktar en viktig juvel innehållandes den siste draken sisus själ (rösten spelad av Awkwafina).

När utspelar sig Micke och Molle?

Micke och Molle: Vänner när det gäller

Micke och Molle: Vänner när det gäller (The Fox and the Hound)
Genre animerad film, drama
Originalmusik Buddy Baker
Produktionsbolag Walt Disney Productions
Premiär 10 juli 1981 (USA) 5 december 1981 (Sverige)

Hur funkar Raya?

Vem som helst kan inte skaffa Raya. Alla dejtsugna måste ansöka om medlemsskap därefter görs en utvärdering utifrån hur många instagramföljare personen har – och hur många rayamedlemmmar som följer hen på Instagram. Sedan måste en kommitté godkänna personen.

Share this post