Populära

Vad var modernt pa 50 talet?

Vad var modernt på 50 talet?

Nylonstrumpor, korsetter, markerade midjor och vippiga kjolar. Men också eleganta handskar, hatt, stora pärlörhängen, jeans och rutig skjorta. Mitt 50-tal – kvinna, mode, vardag ger besökaren en bred bild av femtiotalsmodet och är en tänkvärd inblick i de för tiden rådande samhällsidealen.

Nylonstrumpor, korsetter, markerade midjor och vippiga kjolar. Men också eleganta handskar, hatt, stora pärlörhängen, jeans och rutig skjorta.

Vad var modernt på 60 talet?

I början av 1960-talet användes mycket bleka pasteller, såsom rosa, ljusblått, pistasch, gult och turkost. I mitten av 1960-talet gick man mer till abstrakta mönster i starka färger, och efter det övergick modet till OP-mönstrade kläder i svart och vitt och hundtandsmönstrade plagg var mycket omtyckta.

Var 60 tals kjol?

RETROLICIOUS Racoon skater 60-tals kjol Den piggar sannerligen upp det mesta och har resårband baktill och dold dragkedja för bästa bekvämlighet. Kjolen är dessutom gjord i 60-tals modell vilket innebär att den slutar ovanför knäna och har hög midja.

Vad är 60 talet känt för?

13 augusti 1961: Berlinmuren byggs. Oktober 1962: Kubakrisen hotar att leda till tredje världskriget. 5 juli 1962: Efter ett långt och blodigt frihetskrig blir Algeriet självständigt. 11 februari 1963: Den brittiska popgruppen Beatles slår igenom då de lanserar sin andra singel: Please Please Me.

Hur var modet på 40 talet?

Under 40-talet var kläderna väldigt stilrena och klassiskt designade och även om det fanns några färgklickar här och var så valde man ändå en väldigt nedtonad och diskret design. Grönt var väldigt uppskattat på mode både för män och kvinnor. Även marinblått och havsblå toner syntes till, så väl som rött och grått.

Vad inspirerades modet av på 40 talet?

– Början av 1940-talet påverkades starkt av andra världskriget, med allt från ransoneringar till nya arbetsmöjligheter för kvinnor när männen var ute i krig. Det var brist på tyger så de fick vara uppfinningsrika, återanvända och sy om. När kvinnorna kom ut i arbetslivet förändrade det hur de klädde sig.

Share this post