Rekommendationer

Vart befinner sig fartyget?

Vart befinner sig fartyget?

Uppföljningen av fartygstrafiken på haven görs med hjälp av systemet AIS (Automatic Identification System), det vill säga utrustning som är avsedd för identifiering och positionering av fartyg. Systemets funktion baserar sig på transpondrar som finns monterade på fartygen.

Var befinner sig båtar?

Ett sätt är att titta på marinetraffic.com. Alla fartyg kan identifieras och spåras på denna portal, förutsatt att de är av en viss storlek.

Vilka fartyg passerar?

Hur fort går ett fraktfartyg?

Ett fartyg i den klassen skulle kunna lasta cirka 18.000 TEU:s, ha en dödvikt på cirka 300.000 ton, vara 470 meter långt, 60 meter brett och ha ett djupgående på 20 meter. För att uppnå en hastighet på 25,5 knop krävs en motoreffekt på cirka 100 MW (cirka 136.000 hästkrafter).

Vart var fartyget på väg?

Fartygsbranden vid Vinga Fartyget var på väg från Ljusne i Hälsingland till Alexandria i Egypten. Besättningen på 17 personer finns kvar ombord, tillsammans med specialutbildade brandmän och representanter för Kustbevakningen.

Vilka båtar har AIS?

Alla fartyg i internationell trafik är utrustade sedan 31/12 2004 och fartyg i nationell trafik skall vara utrustade med AIS senast 1/7 2007. Oavsett storlek gäller kravet för passagerarfartyg på internationell resa. På inrikes resa är det 300 brutto som gäller för passagerarfartyg.

Vad betyder tre långa signaler?

När ett fartyg av samma bolag kör om varandra så tutar det fartyg som kör förbi med tre långa signaler o det fartyget som blir om kört med dem samma.

Hur möts man på sjön?

Viktiga sjövägsregler: När två motorbåtar möts så att det innebär risk för kollision, ska båda båtarna ändra sin kurs åt styrbord så att de passerar varandra babord mot babord. Alltså att hålla till höger om varandra när man möts.

Vilka båtar app?

Hur gör den fritidsskeppare som vill veta vilka fartyg som finns i närheten? AIS är svaret. Med nya Eniro på Sjön, version 3.0 som lanseras idag, medföljer AIS i betalversionen av appen. Enligt regelverket ska samtliga fartyg större än 300 ton vara utrustade med AIS för att i realtid visa position, kurs och fart.

Vilken båt app?

Båtappar för sjön – de bästa apparna till båten

  • Här listar vi de bästa båtappar att ha med sig och är ett måste för oss sjöfolk och som är båtintresserade.
  • Sök båt.
  • Eriksson Marine Scandinavia.
  • Eniros app på sjön – Eniro sjökort.
  • Seapilot.
  • Marine Traffic.
  • Navipad.
  • Marine Scaninavia East.

Share this post