Ny

Hur kom den katolska kyrkan till?

Hur kom den katolska kyrkan till?

Enligt katolsk uppfattning går påvens ämbete tillbaka till aposteln Petrus, som Jesus utsåg till de första kristnas ledare.

Hur går en gudstjänst till i katolska kyrkan?

I den katolska kyrkan så är gudstjänsten indelad i två delar, Ordets gudstjänst och Nattvarden. I Ordets gudstjänst så brukar man börja med syndabekännelsen, sedan med några böner och så brukar någon ur församlingen läsa någon/några texter från Gamla eller Nya Testamentet.

Hur går gudstjänsten till i protestantiska kyrkan?

I de protestantiska gudstjänsterna är det läsningen och tolkningen av texterna som står i centrum. Därför är predikstolen den mest dominerande inredningsdetaljen i en protestantisk kyrka. Det finns bara två sakrament i de protestantiska kyrkorna. Dessa är dopet och nattvarden.

Vad är skärselden kristendomen?

I den katolska världen har skärselden en stor plats. Den representerar frälsning, lidande och botgöring och ger människan en chans att gottgöra sina synder och på så vis chansen att kunna stiga in i paradiset och Guds salighet.

Från början fanns det bara en kyrka, den katolska kyrkan, den allmänna kyrkan. På 1000-talet sker den första stora brytningen inom kristenheten då kyrkan splittras i en västlig gren, den katolska kyrkan med Rom som centrum, och en östlig gren, den ortodoxa kyrkan med Konstantinopel som centrum.

Vilka är protestantiska kyrkans sakrament?

Inom den protestantiska kyrkan finns två sakrament: dopet och nattvarden. Inom den katolska och ortodoxa kyrkan finns ytterligare fem: konfirmationen, prästvigningen, äktenskapet, bikten och de sjukas smörjelse.

På vilket sätt är helvetet realistiskt skildrat?

Nio kretsar. Helvetet är strukturerat i nio cirklar eller kretsar, djupare ner allt eftersom antalet syndare blir färre men synden är allt grövre och straffet följaktligen värre. Alla straff följer en modell, contrapasso, så att syndarna förhindras att synda på det sätt de gjort i livet.

Share this post