Populära

Ar TikTok farligt for barn?

Är TikTok farligt för barn?

Överlag är TikTok bara en rolig plattform där man kan dela fåniga klipp med kompisar och ha kul. Med det sagt kan det vara klokt att dels aktivera privata inställningar så att alla videor endast delas med vänner, dels prata med ditt barn om att inte dela personuppgifter med främlingar.

Kan en 12 åring ha TikTok?

Vad är åldersgränsen för TikTok? För att kunna använda appen TikTok finns en åldersgräns på 13 år, men för alla under 18 år krävs också tillstånd för förälder eller vårdnadshavare.

Hur gammal måste man vara på TikTok?

Som förälder är det viktigt att förstå varför appen har en åldersgräns – och att även yngre barn än 13 år kan vara uppfinningsrika och lyckas skaffa sig en TikTok-profil.

Hur påverkas barn av TikTok?

Kriget i Ukraina är starkt närvarande i många barns och ungas liv genom appar som Tiktok. Videorna kan vara råa och också ge falsk information. Samtidigt har många vuxna dålig koll på sociala medie-plattformen.

Hur farligt är TikTok?

Tiktok är en app för mobiltelefonen, där man kan spela in och dela videor med varandra. Appen hette från början Musical.ly, och blev populär främst bland unga tjejer i åldern 7–13 år. På Musical.ly filmade man sig själv när man körde ”lipsyncing”, alltså mimade till låtar, och dansade till musiken i appen.

Vad är problemet med TikTok?

Tiktok samlar in stora mängder information från sina användare, information som kan komma i händerna på utländska säkerhetstjänster. Det säger David Lindahl forskningsingenjör på FOI, totalförsvarets forskningsinstitut.

När ska TikTok byta namn?

Douyin lanserades av Bytedance i Kina september 2016, och bytte namn till Tiktok för den internationella marknaden när det började expandera till Indonesien i september 2017. Den 23 januari 2018 placerades Tiktok som nummer 1 bland gratisapparna i app-butikerna i Thailand.

Kan man ha privat TikTok?

Som standard startar ett TikTok-konto som offentligt – men du kan enkelt aktivera ett privat konto i sekretess- och säkerhetsinställningarna. Ett privat konto innebär att du kan godkänna eller avvisa följareförfrågningar, och endast användare som du har godkänt som följare kan se ditt innehåll.

Vilken gräns är det på TikTok?

I en skriftlig kommentar till Kulturnytt konstaterar TikTok bland annat att man har en 13-årsgräns vid registrering, och att man kommer att arbeta för att säkerställa att användarna får bättre kontroll över sina konton och sitt innehåll.

Varför blir man spärrad på TikTok?

I den här enorma listan informerar TikTok oss om att vårt konto kan stängas av av olika skäl, till exempel: Att inte ha uppnått lägsta ålder på 13 år. Om du har ljugit om din ålder och plattformen får reda på det, kan du börja glömma bort ditt TikTok-konto.

Varför är TikTok inte bra?

Sociala medieplattformen Tiktok har slagit ned som en bomb bland alla åldrar, men framför allt hos yngre användare. Här delas det virala danser, roliga klipp och memes till höger och vänster. Men appen har även fått kritik för att dela opassande innehåll till minderåriga användare.

Vad har Hånt med TikTok?

Tiktok-profilerna om näthatet: ”Plattformen som är mest brutal” Tiktok borde agera kraftigare mot hat och mobbning mot sin plattform. Det menar två av Sveriges största Tiktok-profiler, som menar att hatet är större på appen än i andra sociala medier.

Share this post