Frågor

Vad betyder att framkalla?

Vad betyder att framkalla?

Framkalla betyder ungefär detsamma som åstadkomma.

Vad betyder inges?

Vad betyder inge? även (ålderdomligt ord) ingiva inlämna, insända: inge en skrivelse; framkalla, intala: inge mod, respekt etcetera.

Är inger ett ord?

Inger kan beskrivas som ”ett kvinnonamn”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Inger samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Kan stuvas?

Att stuva innebär att koka en matvara tillsammans med en tjock sås av smör, mjöl och vätska.

Vad betyder bibringa?

Vad betyder bibringa? bibringa någon kunskap, en uppfattning få någon att förstå, inse, tro något.

Vad betyder ordet producera?

Producera betyder ungefär detsamma som framställa.

Vad betyder ordet godkänd?

Ordet godkänd är en synonym till grön och godtagbar och kan bland annat beskrivas som ”som uppfyller (minimi)kraven”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av godkänd samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är formell och reell kompetens?

Reell kompetens är den kompetens du tillgodogjort dig på annat sätt än genom det formella skolsystemet i Sverige eller utomlands. Det kan till exempel vara genom arbetslivserfarenhet, internutbildningar som anställd, odokumenterade studier, studiecirklar eller språkkunskaper som byggts upp utomlands.

Vad krävs för reell kompetens?

Med reell kompetens menas den samlade kompetensen som du har skaffat dig både i och utanför det formella utbildningssystemet. Det kan till exempel, förutom formella betyg, vara kunskaper och erfarenheter som du har från arbetsliv, kursverksamhet, föreningsliv, längre utlandsvistelse, annan utbildning och så vidare.

Vad betyder förknippad med?

Ordet förknippa är en synonym till koppla och sammankoppla och kan bland annat beskrivas som ”kopplar ihop, förbinder”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förknippa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder putta?

Putta betyder i stort sett samma sak som fösa. Det finns även en ekivok koppling till ordet la puta som ibland ”försvenskas” till ”putta” eller ”puta”. Vanligt ibland de mer invandrartäta förorterna i Sverige.

Share this post