Ny

Vad kan man gora pa ett bibliotek?

Vad kan man göra på ett bibliotek?

Det finns mycket man kan göra på ett bibliotek. Förutom att låna, läsa och lyssna på böcker, ljudböcker och andra media kan du ofta boka en dator och umgås med vänner. En del bibliotek har sällskapsspel eller andra leksaker som man kan spela eller leka med.

Kan man låna utan lånekort?

Du måste låna den med ditt eget bibliotekskort. Det enda sättet att låta någon annan låna reserverade böcker åt dig är att ge dem dina uppgifter, alltså ditt kort eller personnummer samt din pin-kod.

Hur fungerar ett bibliotek?

Ett bibliotek är en samling böcker som kan vara i allmän eller enskild ägo, och ordet kan även syfta på lokalen där samlingen finns. Ett offentligt bibliotek tillhandahåller utöver böcker numera de flesta typer av media såsom tidningar, tidskrifter, talböcker, ljudböcker, e-böcker, cd, video, dvd, noter och Internet.

Varför behövs bibliotek?

Att alla har tillgång till information och kunskap är en viktig förutsätt- ning för delaktighet i samhällslivet och det demokratiska samhällets ut- veckling. Biblioteken är i grunden ett demokratiskt projekt med syfte att ge tillgång till information för att stimulera kunskap och fri åsiktsbildning.

Vad kostar det om man inte lämnar tillbaka en bok?

om du inte lämnar tillbaka en bok skickar biblioteket en räkning på boken. om du lämnar tillbaka dina försenade lån behöver du inte betala räkningen. om du betalar för en försvunnen bok och sedan hittar boken kan du inte få pengarna tillbaka. nytt bibliotekskort kostar 10 kr.

Kan jag låna böcker i annan kommun?

Bor du på två olika orter, eller av annan anledning vill ha tillgång till andra bibliotek är det oftast inte svårare än att ansöka på de bibliotek som är av intresse för dig. Vissa bibliotek kan ha en akademisk anknytning som gör att du kan behöva vara studerande eller på annat sätt ha tillhörighet till universitetet.

https://www.youtube.com/watch?v=W1aL3jUfha8

Share this post