Populära

Kan CV vara 2 sidor?

Kan CV vara 2 sidor?

Ett CV bör vara två sidor långt. Om du inte ryms på två sidor är ditt jobb att välja ut vad som är av störst betydelse, du behöver inte berätta allt. Har du istället svårt att fylla sidorna kan du använda fler radbrytningar och mer luft mellan styckena. Självklart kan du låta en del av en sida vara tom.

Hur många jobb ska man ha med på CV?

Du inkluderar alla dina tidigare jobb Hur många jobb tillbaka i tiden ska man gå i sitt CV? I regel brukar det räcka att plocka med dem som är relevanta för tjänsten du söker. Du behöver till exempel inte fylla ut din ansökan med deltidsjobbet du hade som butiksbiträde under studietiden.

Hur många ord ska ett CV vara?

Bara en hel sida är för mycket. Skriv kort och koncist, max 250 ord. Det du ska komma ihåg att ha med är vilket jobb du vill ha, varför du är lämplig och hur du skulle utföra jobbet – kryddat med lite personlighet.

Vad är meriter i CV?

Om du väljer att använda dig av en meritförteckning eller CV är en smaksak. Skillnaden är: I meritförteckningen listar du dina personuppgifter, utbildningar och arbeten. I ett CV kan du vara mer heltäckande där du kan ange fritidsintressen, om du har familj eller liknande.

Hur lång skall en cv vara?

Tänk på att anpassa ditt cv efter jobbet du söker. Lyft upp erfarenheter som är viktiga för jobbet du söker. Du behöver alltså inte ta med precis allt du har gjort. 1-2 A4-sidor är ett bra riktmärke för längden på ditt cv.

Vilka jobb ska man ha med på CV?

Syftet med ditt cv är att du ska få komma på intervju och berätta mer om dig själv. Skriv därför kortfattat och säljande. Ett cv ska vara max en A4-sida, och texten 12 punkter i storlek. Nöj dig med de tre senaste arbetsgivarna, högsta avslutade utbildning, och utbildningar som är relevanta för jobbet.

Vad ska man inte ha med i CV?

Experten listar: 6 saker du aldrig ska ha med i ditt cv

  • Alla dina anställningar. Om du idag söker jobb som säljare struntar en rekryterare i att du under dina år på gymnasiet jobbade som barnvakt.
  • Referenser.
  • Kronologi.
  • Ålder.
  • Grundskola och gymnasium.
  • Personliga intressen.

Hur långt bak ska man gå i CV?

Ditt CV skall vara kort och helst inte mer än två A4-sidor. Börja med att leta rätt på betyg, intyg, diplom och andra dokument (även diplom och intyg från t ex idrotter, frivillig arbete m.m.). Om du nyligen avslutat skolan och kanske inte haft något arbete, ta fram vad du har.

Hur långt ska ett personligt brev va?

Att skriva ett kort personligt brev är bra – men håll det runt minst en halv A4 långt. Undvik stavfel och grammatiska missar. Läs hellre igenom ditt personliga brev en gång för mycket än att skicka in en ansökan med stavfel.

Vad är bra meriter?

Man kan inte direkt säga att en viss meritpoäng är bra eller dålig, det handlar mer om vilket program och vilken skola du vill komma in på och om din poäng räcker för det. Den högsta poängen man kan få är 340 vilket betyder att man har A i samtliga ämnen.

Vad ska man skriva på övriga meriter?

Under “Övriga meriter” kan du lista sådant som certifieringar, körkort, ideella engagemang och annat som inte passar under någon annan rubrik. Tips! Ibland kan det vara relevant att bryta ut någon av punkterna och skriva särskilt om den.

Share this post