Populära

Vad ar estetisk injektion?

Vad är estetisk injektion?

Estetisk injicerare / kosmetisk behandlare genomför skönhetsbehandlingarna genom att injicera botox och olika sortens fillers, framförallt i ansikte.

Vad innebär Silviacertifierade undersköterska?

Silviahemscertifiering för vårdenheter är ett koncept som innebär att all personal inom en vårdenhet blir utbildade i demensvård utifrån Silviahemmets vårdfilosofi. I certifieringsmodellen fokuseras på; Utbildad personal, gott ledarskap, gemensam vårdfilosofi/syn- och arbetssätt.

Vad är Silviacertifiering?

Silviacertifieringen är en utbildning som tagits fram av Stiftelsen Silviahemmet och syftar till att öka kvaliteten på den vård som ges till personer med demenssjukdom.

Hur blir man silviasyster?

Utbildningen vänder sig till undersköterskor och bygger på ett samarbete mellan Sophiahemmet Högskola och Stiftelsen Silviahemmet. Den har ett tydligt omvårdnadsperspektiv och utgår från den palliativa vårdfilosofin som baseras på symtomkontroll, kommunikation och relationer, teamarbete och stöd till närstående.

Vem får utföra behandlingen av botox?

Endast legitimerade läkare eller tandläkare med adekvat specialistkompetens får utföra estetiska kirurgiska ingrepp. Endast legitimerade läkare, tandläkare och sjuksköterskor får utföra estetiska injektionsbehandlingar som exempelvis botulinumtoxin och fillers.

Vem får utbilda i botox?

Enligt svensk lag måste du som behandlar med botox vara legitimerad läkare, tandläkare eller sjuksköterska samt ha slutfört en botox utbildning hos en certifierad utbildningsaktör. Vi har samlat en rad olika aktörer på marknaden så att du kan jämföra och hitta en botox utbildning som passar dina behov.

Vem kan skriva ut botox?

I nuläget kan i stort sett vem som helst utföra behandlingar med fillers, eftersom de inte regleras i någon utsträckning. Botox är ett läkemedel och är därför mer reglerat, så endast läkare, tandläkare och sjuksköterskor får ge det.

Share this post