Ny

Nar anvander man Me Gusta?

När använder man Me Gusta?

Det, för att man inte använder sig av ”jag gillar” som ”gusto” inom spanskan. Här talar man istället om att något behagar något. Så, till exempel ”me gusta” blir ”det behagar mig” där gustar är böjt som han/hon/det.

När ska man använda me Gusta och Me Gustan?

Böjningsformerna gusta och gustan används ofta när man pratar allmänt om tycke och smak. Verbet gustar kan dock användas i både singular och plural samt i alla olika böjningsformer, så länge man har i åtanke att det definieras av ”objektet som gillas”, det vill säga subjektet i den spanska meningen.

När använder man i och me?

Pronomen (på engelska pronouns) är ord som fungerar som ersättningar för substantiv, inklusive subjekt eller objekt….Personliga pronomen i objektsform (objective pronouns)

singular 1a person me mig
plural 1a person us oss
plural 2a person you er
plural 3e person them dem

Hur böjs Doler?

dueles => du smärtar => du gör ont => (Vem har ont? — jag) => me dueles = du smärtar mig (jag har ont av dig, dvs. du får mig att ha ont).

Vad är skillnaden mellan My och mine?

Possessiva pronomen är ord som används istället för substantiv för att beskriva ett ägande eller tillhörighet. I engelskan förekommer de bland annat i förenad form – ”that is my pen” (det är min penna), eller i självständig form – ”that is mine” (den är min).

Hur böjer man Soler på spanska?

VerbRedigera

Böjningar av soler Personliga former
1:a pers. sing. 2:a pers plur
presente suelo soléis
pretérito imperfecto solía solíais
pretérito perfecto simple solí solisteis

Share this post