Frågor

Vad menas med styrkt kopia?

Vad menas med styrkt kopia?

Bestyrk en kopia så här Skriv att du intygar att kopian stämmer överens med originalet och din namnteckning på kopian, till exempel: ”Jag intygar att denna kopia överensstämmer med originalet:”. Gör det helst på kopians första sida.

Hur vidimerar man ett dokument?

Personen ska skriva på kopian att den stämmer överens med originalet (exempel: ”jag intygar att kopian stämmer överens med originalet” eller ”vidimeras”). Personen ska också skriva sin namnteckning på kopian, sitt namnförtydligande och telefonnummer, inklusive landsnummer.

Vad menas med bestyrkt?

Vidimera, intyga riktigheten av något. En bestyrkt kopia kan vara en avskrift eller en fotostatkopia av en originalhandling. På denna kopia förklaras eller intygas att kopian överensstämmer med originalet (bestyrkes eller vidimeras antecknas på det tillsammans med en namnteckning och adress.

Hur Vidimerar man en ID handling?

Kopian ska vidimeras av annan person än vad id-handlingen visar. Den intygande personen gör detta genom att skriva sin namnteckning, namnförtydligande, datum och telefonnummer. Vidimering ska vara i original – på samma dokument som kopian av id-handlingen. Tejpa eller häfta ej ihop olika handlingar.

Måste årsredovisningen vidimeras?

Årsredovisningen som ni skickar till Bolagsverket ska vara en bestyrkt kopia av originalet. Med bestyrkt kopia menar vi att det på kopian ska finnas ett intyg/bestyrkande från minst en person att kopian överensstämmer med originalet. Intyget ska vara undertecknat i original.

Kan vem som helst vidimera?

Vem som helst kan vidimera för en passansökan och där med intyga föräldrarnas namnteckningar, dock ej föräldrarna själva. Om båda föräldrarna är med då barnet ansöker om pass/nationellt id-kort kan passhandläggaren vidimera namnteckningarna.

Måste styrelsesuppleant skriva under årsredovisning?

Samtliga ordinarie styrelseledamöter samt VD ska skriva under årsredovisningen, och det vanligaste felet enligt Bolagsverkets statistik är att någon underskrift saknas. Eventuella suppleanter behöver bara skriva under om de vid tillfället ersätter en ordinarie ledamot.

Vem kan vidimera passansökan?

Share this post