Frågor

Vad ar en kommissionar?

Vad är en kommissionär?

Den som har åtagit sig uppdraget kallas kommissionär. Den för vars räkning försäljningen eller köpet ska ske kallas kommittent. Om uppdraget faller inom området för en av kommissionären bedriven näringsverksamhet, kallas kommissionären handelskommissionär.

Vad är Handelskommission?

Den, för vars räkning försäljningen eller inköpet skall ske, kallas kommittent. Är kommissionären köpman, och avser det honom lämnade uppdraget försäljning eller inköp, som faller inom området för hans rörelse, kallas han handelskommissionär och kommissionen handelskommission.

Vad betyder drivs i kommission?

I ett kommissionsförhållande har en mellanman, en kommissionär, åtagit sig ett uppdrag för en kommittents räkning, dvs en producent eller en leverantör, att i eget namn sälja eller köpa varor, värdepapper eller lös egendom. Grundregeln är att kommissionären aldrig blir ägare till varorna.

Är Kommissionslagen dispositiv?

Kommissionslagen är delvis dispositiv, det vill säga att det är möjligt att avtala på det sätt som parterna önskar. Parterna kan också avtala om andra bestämmelser än de som stadgas i kommissionslagen.

Vilka kommissionärer sitter i EU-kommissionen?

I EU-kommissionen sitter 27 kommissionärer. Det är en från varje EU-land. Kommissionärerna företräder hela EU, inte sina enskilda medlemsländer. Varje kommissionär har ansvar för ett eller flera politikområden, till exempel miljö eller jordbruk.

Var har EU-kommissionen kontor i Sverige?

EU-kommissionen har kontor i Sverige. EU-kommissionen har representationer, lokala kontor, i alla EU-länderna. I Sverige ligger EU-kommissionens kontor i Stockholm. EU-kommissionens kontor i Sverige har bland annat i uppgift att förklara hur EU:s politik påverkar de som bor i Sverige,

Vem är EU-kommissionen?

EU-kommissionen 1 föreslår nya EU-lagar 2 kontrollerar att gällande EU-lagar följs 3 består av 27 kommissionärer, en från varje medlemsland 4 företräder hela EU, inte enskilda EU-länder 5 utses vart femte år 6 leds från 1 december 2019 av ordföranden Ursula von der Leyen från Tyskland.

Share this post