Trendig

Hur blir man inspektor?

Hur blir man inspektör?

De som rekryteras ska ha högskoleutbildning, några års arbetslivserfarenhet och ett stort intresse för arbetsmiljöfrågor. Nyanställda inspektörer får en grundutbildning inom Arbetsmiljöverket. Utbildningen pågår under ca 6 månader och handlar bland annat om den nya yrkesrollen.

Vad gör en inspektör från Arbetsmiljöverket?

Inspektören visar på de arbetsmiljöbrister som finns i verksamheten, förklarar vilka riskerna är och vilka regler som gäller. Arbetsgivaren och skyddsombudet får också möjlighet att ställa frågor så att det fortsatta arbetet med att förbättra arbetsmiljön underlättas.

Vad gör en hälsoinspektör?

Miljö och hälsoskyddsinspektör ser till att lagar och förordningar inom miljö- och hälsoskyddsområdet följs. De håller koll på bullerproblem, livsmedelshygien och föroreningar genom att göra inspektioner och mätningar. Du kan även jobba med granskning av miljöplaner och ritningar inför nybyggnationer.

Hur mycket tjänar en inspektör?

41 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad är en Miljöchefs främsta arbetsuppgift?

Som miljöchef har du det övergripande ansvaret för miljöavdelningens verksamhet med budget – och personalansvar. En viktig del i uppdraget är att kunna kommunicera med invånare och övriga i organisationen om miljöenhetens verksamheter. Du ansvarar för planering, uppföljning och utvärdering av verksamheten.

Hur är det att jobba som arbetsmiljöinspektör?

En arbetsmiljöinspektör arbetar antigen i lag med en annan inspektör eller ensam, och har ofta kontakt med skyddsombuden på arbetsplatser. Det som kan inspekteras på arbetsplatser kan vara i form av den fysiska arbetsmiljön såsom risker i arbetet, felaktig hantering av material eller dålig luft och buller.

Share this post