Populära

Vad kostar GS facket?

Vad kostar GS facket?

Du betalar som mest 550 kronor i månaden för ditt medlemskap i GS. Medlemsavgiften i GS är 1,6% av lön med ett tak vid 34 375 kronor i månaden. Medlemsavgiften för pensionerade medlemmar är 130 kronor per månad. Är du studentmedlem betalar du 0 kronor.

Vad står GS Facket för?

GS Facket för skogs-, trä- och grafisk bransch[redigera | redigera wikitext] GS, Facket för Skogs-, Trä- och Grafisk branch är en arbetstagarorganisation inom Landsorganisationen (LO) för anställda inom skogsbruk, träindustri, tryckerier och grafiska designföretag.

Vad innebär det att gå ur facket?

När kan man vilja gå ur facket? Det finns självklart flera anledningar till varför man skulle vilja avsluta sitt medlemskap hos facket. En stor anledning att många lämnar sitt förbund är att man vill byta till ett annat fackförbund.

Hur går man ur facket GS?

GS facket utträde:

  1. Uppsägning måste ske skriftligen.
  2. Kontakta GS via telefon på 010-470 83 00 eller e-post [email protected].
  3. Uppsägningstid är 1-2 mån.

Hur mycket ska jag betala till kommunal?

Vad du betalar i medlemsavgift till Kommunal beräknas utifrån vad du har för inkomst. Avgifter varierar från 140 kr per månad till 618 kr. Här kan du se vad du betalar beroende på din inkomst.

Vad händer med mina försäkringar om jag går ur facket?

Det första du ska vara medveten om är att om du går ur facket så kan du inte längre få hjälp av facket om en konflikt med arbetsgivaren skulle uppstå. Du förlorar också alla de försäkringar som du omfattas av genom facket. Det kan till exempel röra sig om hemförsäkring eller sjukförsäkring som ingår i fackavgiften.

Vill säga upp mig efter en vecka?

Du kan be din arbetsgivare att göra ett undantag och förkorta uppsägningstiden, men lämna en skriftlig förfrågan och få ett skriftigt svar. Likaså är det möjligt att förhandla om att bli arbetsbefriad under uppsägningstiden. Arbetsgivaren kan dock säga nej till dessa förfrågningar.

Share this post