Rekommendationer

Hur beraknar man tullavgift?

Hur beräknar man tullavgift?

Vissa varor har ingen tullavgift alls medan andra kan ha upp till 20 procent i tullavgift. Tullavgiften beräknas bland annat på inköpspris och fraktkostnad. Tullavgiften är densamma i hela EU, och tumregeln är att du ska betala tull om försändelsen innehåller varor med ett sammanlagt värde av mer än 1 600 kronor.

Hur fyller man i en Tullvärdedeklaration?

När du lämnar en generell tullvärdedeklaration ska du använda samma blankett som för en vanlig tullvärdedeklaration, men bara fylla i framsidan. Du markerar att det är en generell tullvärdedeklaration genom att skriva ordet ”generell” överst på blanketten.

Vad är Tullvärdedeklaration?

Tullvärdedeklarationen styrker kostnader och förhållanden som har påverkat priset för den importerade varan. Du behöver endast lämna en tullvärdedeklaration vid värdetull, och inte vid vikttull.

Hur lång tid tar det för ett paket att Tullklareras?

Hur lång tid tar en tullklarering? Varaktigheten av tullklareringen beror på många olika faktorer. Detta gör att en enkel tullklarering kan slutföras på mindre än en timme. Detta är dock endast möjligt utan olika typer av varor och med all given information.

Hur vet man om varan är Tullbefriad?

Eftersom en förutsättning för momsfrihet vid import är att Tullverket har beviljat tullfrihet måste en organisation eller företag först ansöka om tullfrihet hos Tullverket. Det gäller således även momsregistrerade företag och även om varan skulle vara tullbefriad enligt Tulltaxan (förteckning över varukoder).

Är det tull till Schweiz?

Tullbestämmelser. Eftersom Schweiz inte är en aktiv medlem av EU, som nämnts ovan, så måste alla importerade varor tullklareras. Det innebär att du i de flesta fall måste betala tull på din import från Schweiz, och beloppet varierar beroende på vilken typ av varor du importerar.

Share this post