Rekommendationer

Far busschaufforer neka?

Får busschaufförer neka?

Trots coronarestriktioner är många av SL:s bussar fulla. För att råda bot på trängseln föreslår Länsstyrelsen i Stockholm och SL en ny lag som bland annat ger poliser, ordningsvakter, busschaufförer och andra förare rätt att neka passagerare att åka med vid trängsel, vilket tidningen Mitt i var först att rapportera om.

Vad gäller vid inställda tåg?

Kompensation vid förseningar Om resan blir försenad mer än två timmar har resenärerna rätt att få tillbaka minst 50 procent av biljettpriset. Om resenärerna har ett periodkort, till exempel ett månads- eller årskort, och är med om upprepade förseningar eller inställda tåg har resenärerna rätt till en rimlig ersättning.

Vad händer om man plankar på en buss?

Man kan fejka sms-biljetten om man är modig! Vi uppmanar er dock inte att göra detta ännu eftersom det är så pass mycket väktarkontroller runt om i Skåne nu. Fejkar du en sms-biljett riskerar du böter! Skulle du göra det och åker på väktarkontroll när du sitter på bussen; stäng av mobilen och säg att batteriet dog!

Hur man plankar på en buss?

Så plankar du på bussen

  1. Ha ett kort som man drar, men sedan gå till en annan kortläsare och ”ångra”, eller annars checka ut direkt.
  2. Man kan prova att bara glida förbi busschauffören men ibland får de moralpanik och kräver att man ska stämpla och vägrar köra iväg om man inte gör det eller går av.

Hur vet jag om mitt tåg blir inställt?

Med vår app får du SJ trafikinfo direkt i mobilen Genom att söka på tågnummer eller station och datum kan du enkelt se om ditt tåg är i tid, om det är några inställda tåg eller tågförseningar och läsa om kommande banarbeten.

Finns det kontrollanter på bussar?

Biljettkontrollen i kollektivtrafiken är tillbaka i full skala. Är det glest i vagnen eller bussen går kontrollanterna ombord. Men en armlängds avstånd gäller.

Är mitt tåg inställt SJ?

Hur mycket pengar läggs på kollektivtrafiken?

Sammanlagt svarar kollektivtrafiken i Sverige för 1,5 miljarder resor och 0,8 miljarder producerade fordonskilometer. Driftskostnaderna är 35,5 miljarder kronor, varav busstrafiken står för 60 procent och 22 procent är tågtrafik. Som jämförelse sker 52 procent av resorna med buss och 14 procent av resorna görs med tåg.

Hur klagar man på Västtrafik?

Välkommen att kontakta oss på telefon, chatt, e-post eller Facebook….Kontakt

  1. Telefon: 0771-41 43 00. Vardagar 6-22, helger 8-22.
  2. Skriv till oss på Facebook.
  3. Personuppgifter som du lämnar när du ringer till Västtrafik behandlas i enlighet med Västtrafiks integritetspolicy.

Share this post