Frågor

Hur kontrollera svenskt medborgarskap?

Hur kontrollera svenskt medborgarskap?

Även om du, utöver det svenska medborgarskapet, har ett eller flera utländska medborgarskap registreras endast ditt svenska medborgarskap i folkbokföringen. Om du har ett eller flera utländska medborgarskap, men inte svenskt medborgarskap, registreras samtliga utländska medborgarskap i folkbokföringsregistret.

Vad menas med Dossiernummer?

LMA-nummer eller dossiernummer är ett unikt nummer för varje asylsökande. Numret finns på LMA-kortet eller kvittot på asylansökan och ska finnas med på fakturaunderlag, remisser etc. Giltighetstiden på LMA-kortet finns endast noterat på kortet. Ett fullständigt personnummer kan ibland finnas på ett giltigt LMA-kort.

I folkbokföringsregistret registreras bland annat uppgifter om ditt medborgarskap. Medborgarskapet har även betydelse vid registrering av bosättnings- och familjerättsliga förhållanden, som exempelvis när du flyttar till Sverige från ett annat land, äktenskap, vårdnad, adoption, faderskap och namn.

Hur loggar jag in på Viasat?

Logga in på Min sida Klicka på Logga in längst upp till höger och ange den emailadress och det lösenord som du valde när du skapade kontot. Klicka på Logga in längst upp till höger och välj BankID. Fyll i ditt personnummer, öppna Mobilt BankID på din mobiltelefon och signera. Har du glömt lösenordet?

Hur vet man om man har fått medborgarskap?

Anmälan eller ansökan om svenskt medborgarskap Du som är medborgare i land utanför Norden ska kontakta Migrationsverket för anmälan eller ansökan om att få bli svensk medborgare. Du hittar mer information om svenska medborgarskapsregler på Migrationsverkets webbplats.

Varför går det inte att logga in på Viaplay?

Om du har problem med att logga in med engångskoden kan du istället logga in manuellt genom att skriva din e-post och ditt lösenord med fjärrkontrollen. Stäng Viaplay-appen helt och öppna den igen. Efter att du öppnat appen skriver du in din e-post och ditt lösenord istället för att välja att logga in med engångskod.

Varför fungerar inte Allente?

Kontrollera även att inga kabelbrott finns på nätverkskabeln. Har du en tjänstefördelare, switch eller liknande vid utgången till stadsnätet kan du testa att göra utrustningen strömlös och sedan prova en annan port/ingång för att se om det fungerar bättre.

Share this post