Allmänning

Vad raknas som friskvard?

Vad räknas som friskvård?

Du får använda friskvårdsbidraget till enklare aktiviteter med inslag av motion eller för behandling som är avstressande eller motverkar ömhet och stelhet. Du kan också använda det till kostrådgivning och rådgivning i samband med rökavvänjning. Du får inte använda friskvårdsbidraget för att hyra eller köpa utrustning.

Är kaffe avdragsgill?

Enligt Skatteverket är enklare förtäring exempelvis kaffe, te, smörgås eller en bulle. Det innebär att såväl kanelbullen som semlan och lussekatten ryms inom ramarna för avdragsgill förtäring för dig som arbetsgivare och är skattefri för de anställda.

Vad är kostförmån?

Då den anställde stått för utgifterna och dessa kostnader beräknats uppgå till minst 10% av ersättningen får arbetsgivaren göra kostnadsavdrag. Avdraget görs vid beräkning av arbetsgivaravgift och skatteutdrag från utgiven bruttolön. Exempel: Kostförmån beskattas enligt Riksskatteverkets regler.

Är ansiktsmassage friskvård?

Tyvärr godkänner skatteverkets regler för friskvård inga skönhetsbehandlingar så som exempelvis resultatinriktade ansiktsbehandlingar, frans- och brynfärgning mm. Dock är massage/anti-stress en avdragsgill friskvård och här kan du läsa om de härliga ansiktsmassager vi erbjuder.

Hur räknar jag ut förmånsbeskattning?

Så räknar du ut förmånsvärdet Ett exempel är en bil som kostar 300 000 kronor och får ett förmånsvärde på omkring 42 300 kronor per år. Kostnaden slås ut över ett år och blir ett tillägg på din lön. Har du en månadslön på 30 000 kronor behöver du betala skatt på lönen och bilförmånen, i det här fallet 33 525 kronor.

Vad ingår i friskvårdsbidrag 2021?

Om din arbetsgivare erbjuder friskvårdsförmåner i form av friskvårdsbidrag kan du få ersättning för kostnader som gymkort, massage, gruppträning eller behandlingar. Men visste du att friskvårdsbidraget kan användas till körsång, stresshantering och hälsoappar också?

Share this post