Trendig

Vilka konsekvenser kan svag kryptering leda till?

Vilka konsekvenser kan svag kryptering leda till?

En bärbar dator som flyttas mellan olika platser är extra utsatt för stöldrisk – och kan rentav glömmas på bussen. Om hårddisken är krypterad, helt eller delvis, kommer ingen kunna komma åt dina filer.

Hur kryptering fungerar?

Genom SSL-kryptering så hålls all data krypterad och privat för de inblandade. Kryptering innebär kort och gott kodning av ett meddelande så att endast mottagaren kan avkoda det. Krypteringsprogramvaran förvandlar ditt meddelande till en oläslig text som kallas för chiffertext.

När används symmetrisk kryptering?

Vid symmetrisk kryptering används en och samma nyckel för att kryptera och dekryptera meddelandet. Fördelen med symmetrisk kryptering är att algoritmerna är snabba att utföra. Detta leder till att den används när stora datamängder krypteras och skickas. En vanlig längd på nycklar för symmetrisk kryptering är 128 bitar.

Vad är ett krypterat meddelande?

Kryptering av e-postmeddelanden i Outlook innebär att texten konverteras från läsbar text till ett förvrängt chiffer. Endast mottagare som har tillgång till det privat nyckel som motsvarar det offentlig nyckel som användes för att kryptera meddelandet kan dechiffrera det.

Hur fungerar en krypteringsnyckel?

– Krypteringsnyckeln eller nycklarna används tillsammans med en krypteringsalgoritm i ett kryptosystem. – I praktiken är kryptering en matematisk process: även om krypteringsnyckeln består av bokstäver byts bokstäverna först ut mot siffervärden när man krypterar. I det enklaste fallet: A=1, B=2 och så vidare.

Vilka två huvudtyper av kryptering finns det och vad skiljer dessa åt?

Vilka två huvudtyper av kryptering finns det och vad skiljer dessa åt? Symmetrisk och asymetrisk. Symmetrisk har samma nyckel för både kryptering och dekryptering, en hemlig nyckel. Asymmetrisk har man en publik nyckel för kryptering och en hemlig nyckel för dekryptering.

Vilken typ av kryptering används för att utbyta nycklar över ett osäkert medium?

Ett exempel på en sådan kombination är ”SSL_RSA_WITH_ RC4_128_SHA” – beteckningen säger oss bland annat att det symmetriska kryptot rc4 tillämpas. I ett symmetriskt krypto används samma nyckel för att kryptera och dekryptera. Därför måste mottagaren få nyckeln innan det går att skicka över skyddade meddelanden.

Share this post