Trendig

Hur sa ni upp er?

Hur sa ni upp er?

Innehåll

  1. Innan du säger upp dig. Förbered dig på vad som kan sägas eller hända. Planera innan mötet.
  2. Under mötet. Var vänlig och professionell.
  3. Var tydlig och bestämd.
  4. Efter att du sagt upp dig. Fira.

Hur går det till vid uppsägning?

En uppsägning från arbetsgivaren ska alltid vara skriftlig och överlämnas till dig personligen. Från uppsägningstillfället gäller en viss uppsägningstid till dess att anställningen faktiskt upphör. Under uppsägningstiden gäller särskilda regler. Läs mer om vad som gäller om du blir uppsagd på grund av arbetsbrist.

Kan man säga upp sig via sms?

Arbetstagaren säger upp sig LAS reglerar inte vilken form eller med vilket innehåll en uppsägning från arbetstagaren ska ha. Det innebär att en uppsägning kan göras muntligt eller via sms. Sammanfattningsvis kan en uppsägning på sms vara giltig både för arbetstagaren och för arbetsgivaren.

Kan du säga upp dig själv under uppsägningstiden?

Egen uppsägning – att säga upp sig själv. Om du vill byta jobb eller göra något annat, måste du säga upp dig själv. Under din uppsägningstid. Under uppsägningstiden är du skyldig att arbeta som vanligt och du har rätt till bibehållna anställningsvillkor.

Hur lång är uppsägningstiden på din arbetsplats?

Vanligtvis är uppsägningstiden 1-3 månader, beroende på hur länge du arbetat hos arbetsgivaren. Saknar din arbetsplats kollektivavtal, har du enligt lagen om anställningsskydd (LAS) 1 månads uppsägningstid. Läs mer om uppsägningstid när du säger upp dig från en tillsvidareanställning.

Vad är en skriftlig uppsägning av ett avtal?

Muntlig uppsägning. Om du föredrar att göra en muntlig uppsägning av ett avtal så är den lika giltig som en skriftlig uppsägning. Det finns nämligen ingen lag som kräver att en uppsägning av ett avtal måste ske skriftligen.

Vad innebär en månads uppsägningstid?

Med exempelvis en månads uppsägningstid menas att om du säger upp dig till exempel den 15 mars, så upphör din anställning vid arbetsdagens slut den 15 april. Om motsvarande datum saknas i efterföljande månad, så löper uppsägningstiden ut den sista dagen i den månaden.

Share this post