Ny

Varfor ar det bra med Systembolaget?

Varför är det bra med Systembolaget?

Systembolagets uppdrag är att med ensamrätt och med ansvar och god service, sälja alkoholdrycker samt att informera om alkoholens skadeverkningar.

Hur många vill ha kvar Systembolaget?

Svenska folket fortsätter att gilla Systembolaget, trots nedläggningshot. 77 procent vill ha kvar Systemet, enligt senaste kvartalsrapporten.

Vad är Systembolaget för bransch?

Systembolaget har också cirka 500 ombud på mindre orter och i glesbygden….Systembolaget[redigera | redigera wikitext]

Bransch Detaljhandel
Produkter Alkoholdrycker Alkoholfria drycker
Antal anställda 3 819 – 2019
Historia
Grundat 1 oktober 1955

Är Systembolaget effektivt?

Studier från andra länder, särskilt från Norden, talar dock för att monopolbutiker är mer effektiva i att upprätthålla lagstadgad minimiålder för försäljning. Dessutom verkar Systembolagets butiker vara särskilt effektiva vad avser ålderskontroller även jämfört med de norska och finska monopolbutikerna.

Vad är Systembolagets uppdrag?

Systembolagets uppdrag är att med ensamrätt, och med ansvar och god service, sälja sprit, vin och starköl. Denna ensamrätt har ett socialpolitiskt syfte och begränsar alkoholens skadeverkningar. I Systembolagets samhällsuppdrag ingår att informera om alkoholens skadeverkningar.

När slutade man handla över disk på Systembolaget?

Systembolagets sista butik med betjäning över disk stänger den 20 juni.

Vad är gårdsförsäljning av alkohol?

Gårdsförsäljning ska endast få bedrivas av den som tillverkar alkoholdrycker småskaligt, oberoende och hantverksmässigt, samt av den som odlar druvor som används för vintillverkning. Tillverkaren ska vara ekonomiskt och juridiskt oberoende från storskaliga tillverkare.

Share this post