Ny

Ar det vart att bli larare?

Är det värt att bli lärare?

Lärarutbildningen är en helt fantastiskt rolig och bra utbildning också, framför allt på grund av föreläsarna. Nu ska jag inte säga att alla föreläsare är bra, men i alla fall 85 % av de föreläsarna jag har haft hittills har varit otroliga.

Hur blir man lärarassistent?

Lärarassistenter kan ha diverse olika utbildningsbakgrunder. Det är arbetsgivaren som avgör om personens kompetens är tillräcklig för att erhålla anställning som lärarassistent. Minimikravet är dock gymnasiekompetens. Passande utbildning kan finnas på folkhögskolan och inom yrkeshögskolan.

Varför ska man utbilda sig till lärare?

Du som till exempel har ämneskunskaper eller redan jobbar som obehörig lärare kan också studera till lärare….Gemensamma ämnen.

Utbildning Innehåll
Ämneslärare gymnasieskolan (5-5,5 år) Utbildningsvetenskaplig kärna och VFU Två valbara ämnen

Hur lång utbildning lärarassistent?

Utbilda dig till lärarassistent på 1,5 år! Lärarassistent är en relativt ny yrkesroll som håller på att växa fram inom skolans värld. Det är ett yrke för dig som vill jobba med barn och ungdomar i skolan och vara ett stöd, både i och utanför klassrummen.

Är det svårt att utbilda sig till lärare?

– Det var ganska svårt. Jag blev lite chockad av den höga nivån. Jag har velat bli lärare ganska länge men kastade mig bara rakt in i detta. Det var superkul men också mycket svårare än vad jag trodde, säger Vendela.

Varför har läraryrket låg status?

Läraryrket har blivit ett kvinnligt serviceyrke med låg status och låg lön. Denna utveckling har skett samtidigt som kunskapsnivån hos eleverna har sjunkit. Det sägs att ett lands välstånd kan mätas i vilken status landets lärare har.

Vill du bli lärare?

För att bli lärare behöver du nämligen söka in till lärarprogrammet efter gymnasiet. Lärarprogrammet ges på många olika högskolor och universitet i Sverige. Beroende på vilka ämnen du vill undervisa i samt vilken nivå du vill undervisa på skiljer sig kraven på vilken behörighet du behöver.

Share this post