Blogga

Vilka skonhetsideal finns det?

Vilka skönhetsideal finns det?

Skönhetsideal har allt mer och mer uppmärksammat i dagens samhälle, individen blir konstant matad med hur hen ska träna, äta rätt eller sminka sig, hen får konstant indikationer på hur den ”ska” se ut och företräda sig själv för att ”passa in” i samhällets normer.

Hur ser kroppsideal ut i andra kulturer?

Olika syn på kvinnokroppar Men några länder sticker ut mer än andra, till exempel Kina och Italien, vars bildmodeller blev sorgligt magra. Spanien å andra sidan visar upp en fyllig modell, något man kanske inte väntat sig från ett land känt för sina små klädstorlekar…

Hur har skönhetsideal förändrats?

1700-talet gav oss den moderna tidens tankar om individens frihet och alla människors lika värde. Men samtidigt användes utseendet mer än någonsin för att markera positionen i samhället. Skönhetsidealet förankrades i en uppdelning mellan hög och låg, rik och fattig, vacker och ful.

Hur såg skönhetsidealen ut förr?

1800-talet: Idealen som dominerade var klasspecifika. Överklassens kvinnor skulle se smala, bleka och bräckliga ut. Blek- heten var ett tecken på välstånd, att man inte behövde vara utomhus och jobba. Böndernas och arbetarklassens kvinnor skulle vara robusta, och arbetsdugligheten var viktigast.

Vad finns det för kroppsideal i dagens samhälle?

Det finns många sätt att se ut De flesta är till exempel smala eller vältränade, och har ljus och slät hud. Det kan verka som att det finns ett rätt sätt att se ut. Men människor ser inte likadana ut. Olika personer har olika kroppstyp, är olika långa, väger olika mycket, har olika hudfärg och kroppar som funkar olika.

https://www.youtube.com/channel/UC5llqSfTVKZ2H2wVmo7Q0wg

Har teleobjektiv?

Objektiv som har en längre brännvidd än ett normalobjektiv kallar man för teleobjektiv. Brännvidden avgör objektivets synfält vilket är förhållandevis litet jämfört synfältet av ett normalobjektiv. Objektivets brännvidd i samband med sensorstorleken i kameran avgör vilken del av motivet som kommer med på bilden.

Vilket macro objektiv ska jag köpa?

Vilken brännvidd ska jag välja?

  • Vidvinkel (8-35mm) för att få med mycket i bild – perfekt för landskap och bostadsfotogrering.
  • Normalobjektiv (35 -50mm) passar till det mesta du fotograferar.
  • Porträtt (50-200mm) mer zoom och ditt motiv blir mer i fokus.
  • Teleobjektiv (200-800mm) sitt på behagligt avstånd med mycket zoom.

Share this post