Ny

Varfor blir Darth Vader ond?

Varför blir Darth Vader ond?

Han heter från början Anakin Skywalker och är en lovande jedi, men får namnet Darth Vader av kejsare Palpatine/Darth Sidious när han går över till den onde sithmästaren Darth Sidious sida och själv blir en ond sithlord. Darth Vader är far till Luke Skywalker och Leia Organa.

Vad heter den onda i Star Wars?

Filmserien. Originalflmerna innehåller rollfigurer som jediriddarna Luke Skywalker och Obi-Wan Kenobi, den onde Darth Vader, prinsessan Leia Organa och äventyraren Han Solo. Filmen utspelas på platser som till exempel planeten Tatooine och rymdstationen Dödsstjärnan.

Vad heter skurken i Star Wars?

Darth Vader Är egentligen en Jedi-riddare som bytt sida. Han kämpar sedan för att ta över galaxen ihop med den onda ledaren Palpatine.

Vad säger Darth Vader till Luke?

Darth Vader säger aldrig ”Luke, I am your father” För trots att det är den mest kända repliken från Star Wars så säger Darth Vader aldrig det ordagrant. Det korrekta citatet lyder i själva verket: ”No, I am your father.”

Vem är Darth Vader’s son?

När Vader låter sin tillfångatagna son Luke Skywalker gå ombord på den andra Dödsstjärnan före kejsaren måste han bestämma hos vem hans lojalitet finns.

Vilken film dör Darth Vader i?

Jedins återkomst

Jedins återkomst (Return of the Jedi)
Premiär 25 maj 1983 (USA) 30 september 1983 (Sverige)
Speltid 133 minuter
Land USA
Språk Engelska

Hur dör Luke Skywalker?

Hellre än att ansluta sig till fadern försöker Luke begå självmord genom att kasta sig utför en avgrund, men han räddas av Leia och hans förlorade högra hand ersätts av en mekanisk/konstgjord hand. Vid Yodas dödsbädd får Luke bekräftat att Darth Vader verkligen är hans far och att Leia är hans tvillingsyster.

Vilka är Reys föräldrar?

Emperor Palpatine är Reys pappa, farfar eller morfar I och med att Kylo Ren har Skywalker-släkt så skulle Rey kunna vara av Palpatine-släkt.

Share this post