Blogga

Hur gor man en utredning?

Hur gör man en utredning?

Bedömningssamtal. Innan utredningen startar behöver du komma på en inledande bedömning. Då blir du intervjuad och får svara på frågor om din vardag, vilka svårigheter du har haft i ditt liv och hur du har fungerat under din uppväxt. Ibland ingår det att lämna blodprov och urinprov eller göra syn- eller hörseltest.

Hur går man tillväga om man misstänker att man har en diagnos som vuxen?

För att få en neuropsykiatrisk (NPF) diagnos som exempelvis adhd eller autism i vuxen ålder krävs det att patienten genomgår en neuropsykiatrisk utredning. ”Allra vanligast är det att personer i vuxen ålder genomgår en neuropsykiatrisk utredning för att de eller någon anhörig vill ta reda på om de har adhd” säger David …

Utöver det första besöket kan utredningen till exempel innehålla:

  1. Strukturerad intervju. Under en intervju ställer vi frågor kring de olika symtom som du har.
  2. Formulär. Beroende på vilka problem som du har beskrivit kan du få fylla i och svara på frågor i olika formulär.
  3. Kompletterande besök.

Vad kostar en privat utredning?

Vad kostar det? Ett bedömningssamtal kostar 2 500 kronor. En fullständig utredning (inklusive bedömningssamtal) kostar 30 000 kronor.

Hur mycket kostar en utredning?

Nej, det kostar inget att göra en utredning, annat än de vanliga avgifterna för läkarbesök.

Hur ges och vem ger diagnosen?

Man vänder sig till en läkare som skriver en remiss. Det är olika vem som sedan tar hand om utredningen. Det kan vara barnavårdscentralen eller skolhälsovården. Det kan också vara vid ett sjukhus eller vid en habilitering.

Vad kostar en privat neuropsykiatrisk utredning?

Den första delen av utredningen kostar 7000 kr. Finns det underlag att gå vidare till fördjupad neuropsykiatrisk utredning ingår denna kostnad i priset för hela utredningen. Vill du veta mer eller har andra specifika frågor är du välkommen att kontakta oss för ett inledande samtal.

Hur lång tid tar en NP utredning?

Hur lång tid tar utredningen? – Det är väldigt olika, men ofta tar det några veckor. Vad gör man när man fått sin diagnos? – Då kan personen söka det stöd och den behandling hen själv vill ha.

Hur mycket kostar en privat adhd utredning?

Share this post