Frågor

I vilken ordning kors GPO er for site doman och OU?

I vilken ordning körs GPO er för site domän och OU?

Först appliceras en gpo knuten till en site, sedan domänen och till sist ou.

Var anger man för vilka användare och grupper som GPO on ska gälla?

Verktyg 1: Group Policy Management. Det är i Group Policy Management du skapar policies, gör inställningar i dem och bestämmer vilka användare eller datorer som ska få dem tillämpade på sig.

Vilka 2 sätt finns det för att testa och granska GPO er för en användare?

Det är ett sätt att se vad det faktiska resultatet blev av alla policies och alla förutsättningar som finns. Ett snabbt sätt att titta på resultatet ute hos användaren är att öppna en kommandotolk och köra kommandot GPRESULT/R.

Har en central databas för konton?

En kontodatabas är en central lagringsplats för användarkonton och lösenord. Så om användaren Kalle vill logga in på vilken som helst av de tio klienter som är med i domänen krävs endast ett användarkonto – det som lagras på domänkontrollanten som klienterna ansluter till.

Vad är fördelen med att låta domänerna ingå i ett träd eller i en skog?

En dedikerad administrativ skog är en Active Directory-standardskog med en domän som används för hantering av Active Directory. En fördel med att använda administrativa skogar och domäner är att de kan ha fler säkerhetsåtgärder än produktionsskogar på grund av sina begränsade användningsområden.

Vilka filsystem för hårddiskar stöds av Windows Server 2012?

refs, resilient filesystem: Nytt filsystem i Windows Server 2012 som är mycket slagtåligt och har funktioner för att laga sig själv. rdp, remote desktop protocol: Protokoll för att ansluta till kompletta fjärrskrivbord eller enstaka utdelade applikationer.

Vilka två uppsättningar med användarkonton finns det normalt för Windows datorer i ett nätverk?

Admin och Guest. Admin går inte att ta bort, guest går att ta bort.

Vad menas med offlinefiler?

Offlinefiler kallas en metod som gör det möjligt att komma åt filer på en delad nätverksmapp även när datorn inte är ansluten till nätverket. Det är användbart mest för bärbara datorer och går till så att en synkronisering görs som sparar kopior av nätverksfilerna på den egna datorn.

Kan en lokal grupp innehålla globala grupper?

Medlemmar i globala grupper kan omfatta såväl konton som andra globala grupper från samma domän som den överordnade globala gruppen. Medlemmar i sådana här grupper kan tilldelas behörigheter inom valfri domän i en skog.

Kan en lokal grupp innehålla användarkonton?

Ett användarkonto kan vara medlem i en eller flera grupper. I samtliga Windowssystem finns det lokala grupper. En lokal grupp är begränsad till den lokala datorn och ingår inte i domändatabasen i AD. I en server som är domänkontrollant kallas de lokala grupperna för Domain Local Groups.

Vad är gruppen Account Operators för typ av grupp och vad innebär den för rättigheter?

när man installerar AD DS skapas en grupp som heter Backup Operators (Understanding Group Accounts, u. å.) och medlemmar i denna grupp kan säkerhetskopiera och återställa filer och mappar på domänen. I detta examensarbete används dessa grupper för att hantera mapprättigheter.

Vad är en Underdomän?

En subdomän även kallat underdomän är ett tillägg till din huvuddomän. Det mest normala att använda är ”www” innan huvuddomänen – det är detta som är subdomänen/underdomänen. Ett enklare sätt att förklara det på är att skriva ut exempelvis www.webbdo.se. ”www” står för subdomänen och ”webbdo.se” för huvuddomänen.

Hur samverkar behörigheterna Permissions för en användare medlem i flera grupper där grupperna ger olika behörigheter till samma fil?

En användares individuella behörigheter kombineras additivt med behörigheterna för de grupper som användaren är medlem i. Om en användare har läsåtkomst till en fil, men användaren är medlem i en grupp som har ändringsåtkomst till samma fil, så är användarens aktuella behörighetsnivå Ändra.

Share this post