Frågor

Vad innebar ramar?

Vad innebär ramar?

Ramar, villkor eller grundregler är begrepp inom psykoterapi, psykoanalys och kognitiv beteendeterapi (KBT), varmed förstås delkomponenterna i den överenskommelse patient och psykoterapeut gör före behandlingsstart; i det kontrakt eller avtal terapeut och patient ingår innan terapi påbörjas.

Hur bygger man en ram?

Bygg en ram Kanterna på varje bit ska beskäras i 45 graders vinkel, för att de sedan ska kunna sättas ihop och forma en kvadrat eller rektangel. Använd en träklämma för att sätta fast träbiten du ska såga i bordet. För att ramen ska bli bra krävs det att du får till ett jämnt sågsnitt.

Hur är en ram utformad?

Ramkonstruktioner av trä utförs i dag nästan undantagslöst i limträ. Ramhörnet är då antingen krökt med genomgående lameller, fingerskarvat, eller sammansatt, se figur 10.1. Ramformen bör följa huvudlastens trycklinje så långt funktionella och estetiska krav medger det.

Vad är en Svävarram?

Hemligheten är att ramen fortsätter runt tavlan och att tavlan fästs på ramen från baksidan med små skruvar. Det som skapar effekten av att tavlan svävar inuti ramen är att det dels är 5–7 mm mellan ram och tavla, dels att den inre delen av ramen har målats svart.

Hur gör man egna ramar?

Så här går det till:

  1. Ta med alstren du vill rama in så hjälper vi dig att välja passande list och passepartout. Konsttryck och litografi. Fotografi.
  2. Välj vilken list du vill ha. Trälist.
  3. Välj passepartout som ska sitta runt motivet. Det finns många olika färger att välja mellan.
  4. Välj typ av glas. Tavelglas.
  5. Vi förseglar tavlan.

Vad ska man ha för RAM-minne?

Ram-minne. Ram-minne är enklare. Se främst till att ha så mycket som möjligt. Fyra gigabyte duger för enklare datorer, men vill du göra mer rekommenderar vi åtta eller helst ännu mer, i en kraftfull stationär dator minst 16 gigabyte.

Hur rama in Canvas?

Tänk på att canvastavlor ska ramas in utan glas för att duken ska kunna andas. Om du är beredd på aningen mer arbete har vi även flera traditionella ramar i vårt sortiment som fungerar utmärkt till canvastavlor om man använder sig av monteringsbleck för att skapa en säker förbindelse mellan canvastavlan och ramen.

Share this post