Trendig

Vilka far redovisa enligt K2?

Vilka får redovisa enligt K2?

Huvudregelverket för ett företag som ska upprätta årsredovisning är K31. De flesta företag som är mindre företag enligt årsredovisningslagen (ÅRL) kan välja att i stället tillämpa K22. Reglerna i K2 omfattar aktiebolag, ekonomiska föreningar, stiftelser, ideella föreningar och samfällighetsföreningar.

Vad ska K2 innehålla?

K2 – Årsredovisning i mindre företag En årsredovisning ska innehålla förvaltningsberättelse, resultaträkning, balansräkning och noter. För räkenskapsår som påbörjas efter den 31 december 2016 ska alla företag upprätta årsredovisning enligt ett K-regelverk.

Vad är K3 regelverket?

Kategori 3 (K3) är huvudregelverket när företagen ska upprätta en årsredovisning. Regelverket gäller alla företagsformer. Här kan du läsa om utgångspunkterna för K3-regelverket. Du kan även läsa om hur regelverket förhåller sig till årsredovisningslagen och om hur en situation som inte är reglerad ska lösas.

Får ett moderbolag upprätta årsredovisning och koncernredovisning enligt K2?

Får koncernredovisning upprättas om företaget tillämpar K2? Nej, en koncernredovisning får inte upprättas enligt K2. Om ett företag önskar upprätta koncernredovisning måste K3 tillämpas.

Vad är K2 regelverket?

Kategori 2 (K2) är ett förenklingsregelverk för de mindre företagen, som ska avsluta den löpande bokföringen med en årsredovisning eller som väljer att avsluta med en årsredovisning.

Ett moderföretag som upprättar koncernredovisning får inte upprätta årsredovisningen enligt K2 Årsredovisning i mindre företag. Det gäller oavsett om moderföretaget upprättar koncernredovisning frivilligt eller på grund av att årsredovisningslagen kräver det.

Vad är Bfnar 2017 3?

Den 27 oktober 2017 fattade BFN beslut om det allmänna rådet (BFNAR 2017:3) om årsbokslut med tillhörande vägledning. K-regelverket Årsbokslut ska tillämpas av alla företag som avslutar den löpande bokföringen med ett årsbokslut och som inte har valt att upprätta ett förenklat årsbokslut.

Hur vet man om man har K2 eller K3?

Du som driver ett mindre aktiebolag har möjlighet att välja redovisningsregelverket K2 (mindre årsredovisning) eller K3 (utförligare årsredovisning). Frågan är hur du ska välja? De flesta mindre bolag redovisar enligt K2, det är enklare och mindre komplext än K3.

Share this post