Trendig

Hur registrerar man Elinstallationsforetaget hos Elsakerhetsverket?

Hur registrerar man Elinstallationsföretaget hos Elsäkerhetsverket?

I vår guide till företagsregistrering finns mer information om checklistans fem punkter och hur du går tillväga för att registrera ert elinstallationsföretag. Vi svarar även på en rad vanliga frågor som rör registreringen.

Måste alla företag som utför elinstallationer registrera sig hos Elsäkerhetsverket?

Alla företag som utför elinstallationsarbete på annans anläggning måste registrera sig hos Elsäkerhetsverket. Att ett företag finns registrerat kan du enkelt kontrollera via vår e-tjänst Kolla elföretaget.

Vem bör ett elinstallationsföretag vara registrerat hos?

Vem ska registrera? Det är företaget som utser vem som ska göra registreringen i e-tjänsten å företagets vägnar. Antingen är det den elinstallatör för regelefterlevnad som företaget har bestämt ska stå i företagsregistret, eller så är det någon annan företagsrepresentant.

Vilken typ av arbete räknas som Elinstallationsarbete enligt elsäkerhetslagen?

Regeringens förslag: Kraven för att få utföra elinstallationsarbete ska omfatta arbete på elektriska starkströmsanläggningar samt arbete som avser fast anslutning av en elektrisk utrustning till en starkströmsanläggning och losskoppling av en fast ansluten elektrisk utrustning från en starkströmsanläggning.

Vad heter den person som skall svara för elsäkerheten vid ett elarbete?

Krav på utförande av elinstallationer Det är elinstallationsföretaget som ansvarar för att elinstallationsarbetet utförs enligt gällande regler. Elinstallationsföretaget har följande skyldigheter vid arbete på en elanläggning: ta reda på vilka förutsättningar som råder för arbetet så att utförandet blir rätt.

Måste alla företag som utför elinstallationer ha en auktoriserad elinstallatör?

I alla företag som utför elinstallationsarbete måste det finnas minst en auktoriserad elinstallatör. Du ansöker hos Elsäkerhetsverket för att bli auktoriserad elinstallatör.

Share this post