Populära

Varfor skriva loggbok?

Varför skriva loggbok?

Att skriva loggbok är bra för både dig som elev och din lärare. Du får bättre koll på din arbetsprocess och vad du kan förbättra och utveckla, samtidigt som du ger underlag för lärarens bedömning och betygsättning.

Varför Läslogg?

Läsloggar är ett utmärkt sätt att introducera eleverna i skriftspråket, eftersom de ju redan kan tänka. Avsikten med läsloggarna är att eleverna skall få möjlighet att samla sina egna tankar innan de möter kamraternas tankar i en diskussion.

Vad innebär en Läslogg?

En läslogg kan enkelt förklaras som en lite mer strukturerad ”dagbok”, där du berättar om ditt läsande. Du skriver om dina tankar, känslor och din läsupplevelse samt analyserar boken.

Har Läsläxa?

En sådan läxa syftar till att ge eleverna mängdträning och repetition av sådant de redan gått igenom i skolan. I denna undersökning är begreppet läsläxa centralt och vad som menas med läsläxa är en läsebok inklusive ett läxhäfte som eleverna tar hem varje vecka för att läsa i tillsammans med sina vårdnadshavare.

Vad ska man skriva i en Läslogg?

I läsloggen kan eleven skriva ner sina frågor och tankar om texten före samtalet. Läsloggen blir därmed ett medel för att lektionen ska kunna kännetecknas av hög elevaktivitet och interaktivt lärande för alla elever, eftersom läsloggen utgår från ett sociokulturellt perspektiv på lärande.

Vad är en Boklogg?

En läslogg kan enkelt förklaras som en lite mer strukturerad ”dagbok”, där du berättar om ditt läsande. Du skriver om dina tankar, känslor och din läsupplevelse samt analyserar boken. När man skriver en läslogg kan det vara en bra idé att använda en guide eller mall för hur man ska lägga upp sitt skrivande.

Vad är en Läsläxa?

Läsläxan innehåller enstaka ord eller kortare texter som eleverna ska läsa för sina föräldrar. I sin avhandling Läsutveckling i ett helhetsperspektiv har Sandström Kjellin undersökt fjorton barns läsutveckling under det första skolåret.

Vad är Läsläxa?

Läsläxa. I min klass har jag lagt upp läsläxan så att barnen bildar läsgrupper med fem barn i varje grupp. De fem läser alla samma bok. Eftersom läsningen sker individuellt, oftast hemma, är grupperna nivåanpassade för att boken ska passa alla i gruppen.

Share this post