Blogga

Hur man kommer in pa en 15 ars bio?

Hur man kommer in på en 15 års bio?

15-årsgräns innebär att man utan vuxens sällskap ska ha fyllt 15 år och också kan styrka detta vid insläpp till filmen. Från och med 11 års ålder kan man i vuxens sällskap se filmer med 15-årsgräns. Som vuxen räknas den som fyllt 18 år och är myndig.

Kan man betala med Swish på SF bio?

Hos oss kan du betala med Visa, Mastercard, American Express, Swish och med Tickets, värdekod eller presentkort. Vi har inte faktura som betalalternativ.

Kan man Swisha på filmstaden?

Filmstaden en kontantfri biograf. Biljetter köper du enkelt här på filmstaden.se eller i vår app. Du kan också köpa digitala presentkort på filmstaden.se. På biografen kan du betala med de vanligaste betalkorten, Filmstadens presentkort, Apple Pay och Samsung Pay.

Kan man Swisha på bio?

Kan jag betala med Swish i biografen? I dagsläget är det inte möjligt att betala med Swish i kassan. På nfbio.se och i vår app kan du däremot boka och betala dina biobiljetter med Swish.

Kan man komma in på bio under 15?

Biofilmer för barn under 15 år ska vara granskade och godkända av Statens medieråd. En film får inte godkännas för visning för barn under 7, 11 eller 15 år om den kan vara till skada för välbefinnandet för barn i den aktuella åldersgruppen.

Hur gammal måste man vara för att få gå på bio?

Vi reder ut begreppen. Alla filmer som visas på bio har en fastställd åldersgräns. Men åldersgränserna kan justeras neråt en nivå i vuxens sällskap. Alltså är filmer som är tillåten från 11 år, i vuxens sällskap tillåten från 7 år.

Får barn gå in själva och se på bio?

Lagändringen ger föräldrar ett större ansvar över vilka filmer deras barn kan se på bio. Skyddet för barn som går på bio utan sällskap av någon vuxen förblir dock detsamma, för ett ensamt barn är 15-årsgränsen fortfarande absolut.

Share this post