Rekommendationer

Varfor far man inte ta med vatskor pa flygplan?

Varför får man inte ta med vätskor på flygplan?

Bakgrunden till begränsningarna Då planerades terrorhandlingar i Storbritannien där flytande sprängämnen skulle användas ombord på flygplan. Sverige och övriga EU-länder gjorde en riskbedömning och kom gemensamt fram till vilka åtgärder som måste vidtas för att hantera riskerna med flytande sprängämnen.

Får man ta med vätska på flyg?

Vätskor som du vill ta med dig i handbagaget (t. ex. drycker, tandkräm, hud- och hårvårdsprodukter och aerosoler) ska förvaras i en genomskinlig plastpåse på högst en liter. Varje enskild förpackning får rymma högst 100 ml – större förpackningar måste läggas i det incheckade bagaget.

Vad får man ta med på flyget vätskor?

Får man ha med sig tuschpennor i handbagaget?

De flesta föremål som är vassa eller spetsiga är förbjudna ombord då de kan vålla allvarlig skada. Detsamma gäller för trubbiga redskap som kan användas som tillhygge. Det finns dock vissa undantag och det går bland annat bra att ta med sig nagelsax samt pincett i handbagaget.

Får man ta med sig smink på flyget?

Packa vätskor i ditt handbagage så här: Varje enskild behållare som innehåller vätska får max rymma 100 ml (1 dl). Det är inte tillåtet att medföra en behållare som rymmer 150 ml men som enbart innehåller 75 ml vätska. Däremot får du ta med en helt tom behållare, oavsett storlek.

Vad gäller vid inrikesflyg?

Transportstyrelsen tar inte fram några regler, råd eller rekommendationer för luftfarten med anledning av covid-19-pandemin utan i Sverige är det Folkhälsomyndigheten som har mandat i hälso- och smittskyddsfrågor. Den svenska hälsolagstiftningen omfattar både boende i landet och besökare.

Kan man ta med rakhyvel i handbagaget?

Rakapparater och rakhyvlar där bladet sitter inkapslat i plasthandtaget får förvaras i handbagaget. Rakblad och rakhyvlar som kan öppnas och där rakbladet kan tas bort måste förvaras i det incheckade bagaget.

Får man ha choklad i handbagaget?

Du får ta med dig livsmedel och mat genom säkerhetskontrollen så länge den inte räknas som vätska. Om den räknas som vätska gäller vätskereglerna. Läs mer om hur mycket vätska du får ta med i handbagaget.

Vad får jag ha med mig i handbagaget?

Mängden vätska du får ha i ditt handbagage är begränsad. Med vätskor avses bland annat: geléer, krämer, vatten, tandkräm, hårgelé, drycker, soppor, saft, parfym, raklödder, sprayer, blandningar av vätska och fasta ämnen och innehåll i tryckbehållare, se fler exempel på vätskor.

Share this post