Ny

Vad raknas som digitala tjanster?

Vad räknas som digitala tjänster?

Molntjänster, internetbaserade marknadsplatser och sökmotorer är digitala tjänster som omfattas av lagen. PTS roll är att granska om leverantörer av digitala tjänster uppfyller kraven på säkerhetsåtgärder och incidentrapportering.

Vad är digitalt innehåll?

Exempel på digitalt innehåll är programvaror, appar, musik eller film som inte levereras på ett fysiskt medium, där leveransen sker genom nedladdning eller direktuppspelning.

Vad gör en tjänsteutvecklare?

Tjänsteutvecklarna ansvarar för kravställning i utvecklingsaktiviteter inom vilka ständiga prioriteringar görs för att balansera kund- respektive verksamhetsnytta. Arbetet innebär ett tätt samarbete med UX och produktägare.

Vad ingår i konsumentköplagen?

Konsumentköplagen är den svenska lag som gäller när ett företag säljer varor till dig. Lagen reglerar bland annat vilka regler som gäller om varan visar sig vara defekt och vad du då kan ställa för krav på företaget i fråga. Konsumentköplagen är tvingande – till konsumentens fördel.

Vad betyder tjänsteutveckling?

2.2 Tjänsteutveckling 2) menar att begreppet tjänsteutveckling kan ges en bred ansats och inbegripa både utveckling av nya, såväl som befintliga tjänster. Johne och Storey (1998) anser att tjänsteutveckling innebär att ett företag utvecklar tjänster som är nya i den mån att företaget inte levererat tjänsten tidigare.

Vad är digital tjänsteutveckling?

Digital tjänsteutveckling riktar sig till dig som är nyfiken på digital teknik och hur den kan forma framtidens samhälle. Programmets kärna är innovativ design av digitala tjänster för samhälle, organisationer och individer – du lär dig designa digitala tjänster som skapar värde för användarna.

Vad är tjänsteutveckling?

Digitala tjänster karaktäriseras av att man på olika sätt utnyttjar den digitala teknikens förmåga att hantera stora datamängder snabbt, förmåga till snabbare kommunikation mellan individer (förmedlandet av kontakt via e-post, chat, videokonferens) och mellan individer och databaser oberoende av rumsliga avstånd.

Vad kostar digitalisering?

Många tror att digitalisering kostar en förmögenhet att genomföra. Men faktum är att det behöver det inte göra då det finns många digitala tjänster som du kan köpa in som inte kostar så mycket – och en del är till och med gratis.

Vilka personer har nytta av digitaliseringen och hur?

Digitaliseringen har erbjudit nya möjligheter som underlättar för många personer med funktionsnedsättning. Samtidigt kan digitaliseringen skapa nya hinder om inte tillgänglighetsaspekten finns med från början i utvecklingen och utformningen av produkter och tjänster.

Hur påverkas arbetsmarknaden av det digitala samhället?

Inom de flesta arbetsmiljöer är man i dag helt eller delvis beroende av digital teknik. På många sätt har digitaliseringen varit positiv för arbetsmiljön genom att tunga, farliga och enformiga arbetsuppgifter har automatiserats samtidigt som kvaliteten har förbättrats och produktiviteten ökat.

Varför ska jag digitalisera mitt företag?

Större kontroll över företagets ekonomi, vilket innebär bättre beslutsunderlag. Ökad kvalitet genom att du registrerar direkt i samband med händelsen och att materialet lagras på ett säkert sätt. Minskad tidsåtgång för administrativt arbete ger dig mer tid till intäktsskapande arbete.

Hur blir man mer digital?

Att leda digitalisering handlar inte om att du själv ska bli en digital expert. Vad det handlar om är helt enkelt att leda en förändring. Och utmaningen för dig som chef blir då frågan om hur du blir en förebild utan att ha expertisen själv. ”Förebilder erkänner att de inte kan allt.

Share this post