Allmänning

Vad kan man gora i HTML?

Vad kan man göra i HTML?

HTML utgör strukturen för alla internets webbsidor i form av rubriker, styckeindelning, att särskilja visst innehåll från annat och liknande. Det går också att infoga bilder med HTML. HTML är ett märkspråk och inte ett programmeringsspråk, eftersom HTML-kod endast har i uppgift att ge struktur.

Vad består ett HTML dokument av?

HTML taggar används först och främst för att informera webbläsare på vilken plats konkreta innehåll bör vara synliga. De taggarna placeras vanligen på början av dokument samt till slutet av det och de skrivs mellan tecken < >. Sidans resp. dokuments innehåll samt andra taggar de innehåller finns mellan de två taggarna.

Vad är värde HTML?

Dessa namn-värde-par skrivs in i starttaggen efter namnet. Här är det HTML-elementet med namnet tag som får attributet attribut satt till värdet värde . Värdet skrivs mellan citattecken ” . HTML-standarden tillåter att man istället använder apostrofer ’ eller för vissa typer av värden tillåter att de helt utelämnas.

Vad är en HTML fil?

HTML (förkortning för HyperText Markup Language) är ett märkspråk för hypertext och utgör tillsammans med TCP/IP och HTTP den grundläggande standarden för WWW (World Wide Web, webben); webbsidor skrivs i allmänhet som HTML och överförs över Internet med HTTP.

Hur skriver man en kommentar i HTML?

Kommentarer markeras med , och all text som läggs mellan dessa koder visas inte upp av webbläsaren. En annan användning för kommentarer är att snabbt ta bort stora delar av en webbsida som t.

Hur gör man en HTML fil?

Skapa en HTML-fil

  1. Välj Arkiv > Nytt och välj sedan Format > Gör till ren text i appen Textredigerare på datorn.
  2. Skriv HTML-koden.
  3. Välj Arkiv > Spara, skriv ett namn följt av filnamnstillägget . html (skriv till exempel index.
  4. När du blir tillfrågad om vilket filnamnstillägg som ska användas klickar du på Använd . html.

Share this post