Frågor

Vad beskriver kvalitets och miljoplanen?

Vad beskriver kvalitets och miljöplanen?

En miljöplan ska visa på vilket sätt entreprenören planerar att uppfylla de mål och krav som byggherren har angett i sitt miljöprogram. En miljöplan ska tas fram under projektering för att i tidigt skede kunna ta ställning till olika miljöpåverkande faktorer i ett projekt.

Vad ska en miljöplan innehålla?

Miljöplanen ska innehålla: Krav som entreprenören ställer på sitt eget arbete. Miljökrav som uppdragsgivaren ställer på entreprenörer som jobbar med uppdraget. Redovisning av miljöpåverkande transporter. Miljöredovisning för projektering.

Vad är rätt kvalitet i en byggproduktion?

Gemensamt för dessa är dock att det inte finns någon generell regel som säger att allt i en entreprenad ska kontrolleras eller i hur stor omfattning kontrollerna ska göras. Vad som kontrolleras och hur kontrollerna genomförs för att uppnå rätt kvalitet är ofta upp till respektive entreprenör att avgöra.

Vad är en miljöplan?

En miljöplan ska tas fram under projektering för att i tidigt skede kunna ta ställning till olika miljöpåverkande faktorer i ett projekt. Utöver detta kan Miljöplanen även innehålla livscykelanalyser av valda produkter och en klimatredovisning.

Hur gör man en miljöplan?

Caroline Sundvall

  1. En miljöplan ska vara tydligt och kraven ska gå att följa upp.
  2. Vad bör en miljöplan innehålla?
  3. Alla krav och villkor måste vara proportionerliga.
  4. Läs mer.
  5. Källhänvisningar EU-domstolens som i mål C-448/01 Wienstrom – alla krav och villkor som ställs i en upphandling måste vara möjliga att kontrollera.

Vad kan man göra för att minska spill och materialåtgången vid produktion av hus och anläggningar?

Beställare som till exempel kommuner kräver också kostnadseffektivitet och mindre miljöpåverkan vid byggnationer. Detta skapar möjligheter för att byggföretagen tar allvarligt på frågan om spill och förbättrar materialanvändningen vilket kommer att gynna byggföretagen då dagens beställare kräver effektivare produktion.

Vem upprättar miljöplan?

Det nya hjälpmedlet, Vägledning till miljöanpassat byggande – underlag för miljöplan, har skapats av Kretsloppsrådet och Miljöstyrningsrådet och är ett komplement till Miljöstyrningsrådets verktyg för att ställa miljökrav vid ny- och ombyggnad av både bostäder och lokaler.

Share this post