Blogga

Vad menas med PS och DS?

Vad menas med PS och DS?

Ett PS kan man använda för att signalera ett tillägg till ett brev eller annat meddelande. Det placeras efter brevets signatur. Ibland avslutas ett PS med ett DS. DS (eller ds) är svenska och står för ’densamma’ (’densamme’) eller ’samma person’.

Vad är BV står för?

BV – en kristen lågkyrklig rörelse, se Missionssällskapet Bibeltrogna Vänner. BV – hur väl ett livsmedels proteininnehåll kan tillgodoses av kroppen, se Biologiskt värde. BV – en sjukdom i vagina orsakad av en alltför stor förekomst av bakterier, se Bakteriell vaginos.

När skriver man DS?

Post scriptum efterföljs ibland av DS (eller ds). Det är en svensk konstruktion som står för densamme. Det används för att visa att det är samma person (densamme) som skrivit under brevet som också författat PS:et. DS har även en efterkonstruerad latinsk betydelse, deinde scriptum (latin ”skrift efteråt/därefter”).

Vad betyder DS i ett brev?

Densamme[redigera | redigera wikitext] Ds är ett ord och skall därför inte ha någon förkortningspunkt i mitten) tillagd text i ett brev eller liknande meddelande. Uttrycket används för att ersätta en extra underskrift efter post scriptum (P.S.) i ett brev eller liknande meddelande.

Vad betyder våning BV?

I svenskt vardagsbruk, till exempel i hissar, numreras vanligen entréplanet som våning 0 eller är märkt med E, B eller BV (”bottenvåning”). Därefter fortsätter numreringen med nummer 1 för den våning som är en trappa upp.

Vad betyder DS på tinder?

ONS – One Night Stand, att ha en tillfällig sexuell upplevelse ofta en enstaka gång. DS/BC – Darkside och Body Contact, två onlinedejting sidor som fokuserar mer på att hitta sexpartners med liknande preferenser i sängen.

Kan DS stå för?

Ds, ds – används för att ersätta en extra underskrift efter post scriptum, se Densamme. Ds – utredning från något av Svenska regeringskansliernas departement, se Departementsserien. ds – en tidsenhet, se Decisekund.

Share this post